Vallási és nemzeti identitás a Károli Közösségi Napokon

A Károli Közösségi Napok nyitóprogramjaként április 2-án Folytonosság és változás – a vallási és nemzeti identitás régen és most címmel tudományos, interdiszciplináris konferenciát tart egyetemünk a Ráday Házban.

Böjti vesperás a Ráday Házban

Húsvétra készülve, böjt harmadik hetében vesperás alkalmat tart egyetemünk a Ráday Házban március 6-án, 18 órakor.

Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Hallgatói kvízest a Károli 30 emlékév keretében

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójához kapcsolódóan, a Károli 30 emlékév keretében a Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezésére tegnap este Hallgatói kvízestet szervezett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

Az űrkutatás témáját járta körül a márciusi Károli Szabadegyetem

Dr. Ferencz Orsolya űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt a vendége a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényének. Az Űrkutatás – kik és miért? című előadás témája kapcsán laikusként talán úgy gondolhatjuk, az űrkutatás nem érint bennünket, azonban az előadás végén világos választ kaptunk arra nézve, hogy milyen aktuális kérdéseket feszeget a téma társadalmunk számára is, hiszen az űrkutatás civilizációnk fennmaradására is befolyással van.

Az űrkutatás lesz a témája a márciusi Károli Szabadegyetemnek

Március 27-én 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem. A rendezvénysorozat következő vendége Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató,  űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki az Űrkutatás – kik és miért? címmel tart előadást.

Zenés beszélgetés keretében mutatták be az Áldáskívánás c. művet

Kottabemutató keretében ismerhették meg az érdeklődők a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyeskarra és orgonára című zeneművet. Az alkotást március 23-án a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében Prof. Dr. h. c.Gárdonyi Zsolt zeneszerző zenés beszélgetés keretében mutatta be.

Megjelentek a 2023. évi OTKA felhívásai

Elérhetőek a Kulturális és Innovációs Minisztérium (a továbbiakban: KIM) által meghirdetett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból megvalósuló és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFIH) által kezelt 2023. évi OTKA pályázati felhívások.

Jelentkezési felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételhez

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (MSÖ) célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Kultúra, közélet

Rádió

Közösségi Média

Közösségi média

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések