Miért a Károli ÁJK?

Miért a Károli ÁJK?

„Az Állam- és Jogtudományi Kar egy, az emberi értékek iránt elkötelezett, a tudást kiemelt értéknek tartó közösség, oktatói és hallgatói universitas, melyben a mennyiség helyett igyekszünk a minőségre figyelni,nemcsak az oktatás, hanem az emberi kapcsolatok terén is.”
Prof. Dr. Tóth J. Zoltán dékán

Érdemes intézményünket első helyen megjelölnöd, hiszen a hallgatóink fejlődését segítő egyéni oktatói figyelem mellett egyedülálló ösztöndíjprogramok is elérhetők lesznek számodra, amelyek révén a tanulmányi költségeidet csökkentheted. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75%-kal is csökkentheted!

Továbbá az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatójaként az Eötvös Károly Ösztöndíjra is pályázhatsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet.

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal lehetőséged van a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén változtathatsz, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje: 2024. július 10.

Miért érdemes a Károlit első helyen megjelölnöd?

A választ hallgatóink adják meg az alábbi videóban. 📽

 • Az Állam- és Jogtudományi Karon végzett hallgatóink is intézményünket ajánlják:

„Aki egy baráti közösség tagja kíván lenni és emellett szakmailag elismert oktatóktól szeretne tanulni, annak érdemes a Károlit választani, amely garantáltan élete egyik jó döntését fogja jelenteni.”
Farkas Szabolcs László – jogász szakon végzett hallgató


„Ez az a hely, ahol az elméleti tudás mellett ott van a gyakorlati oktatás, ahol számtalan tanulmányi verseny közül választhatsz, ahol sok pályázattal, ösztöndíjjal segíti az egyetem a tanulmányi éveket. Itt a tudásod, személyiséged mind számít, Te számítasz!”
Bücs Alexandra jogász szakon végzett hallgató

 • A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 26 magyarországi felsőoktatási intézmény közül. (HVG Diploma 2024)
 • Nálunk a szakma legjobbjaitól tanulhatsz, tanulmányaid során számos országos ismertségű és elismert szaktekintélyű oktatónkkal találkozhatsz. Egyetemünk oktatója például Trócsányi László rektor, volt igazságügyi miniszter; Czine Ágnes alkotmánybíró; Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese; Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese; Osztovits András, kúriai bíró vagy Becsey Zsolt, korábbi államtitkár.
 • A Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium jogász-, valamint nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók szellemi és közösségi műhelyeként működik. A szakkollégium keretében a hallgatók előadásokat szerveznek, kutatási tevékenységet folytatnak, továbbá szakmai rendezvényeken vesznek részt.

Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA)

 • A Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) négy képzési műhelyében a tanulmányaidtól független témákban is elmélyedhetsz, melynek során naprakész tudás és nemzetközi kapcsolatrendszer birtokába juthatsz, ezzel is megalapozva és kiszélesítve az egyetemi tanulmányaid befejezését követő karrierlehetőségeket. Az akadémia műhelyeiben változatos formákban – a hagyományos oktatáson túl kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek és kirándulások formájában is – történik az ismeretszerzés. Akadémiai tanulmányaidat kiválósági ösztöndíjjal is segítjük. A KIDA tehetséggondozó programjáról ide kattintva olvashatsz.
 • A Károli egy fiatalos és sportos egyetem, így nálunk élénk közösségi élet vár, melynek része, hogy egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül választhatsz. Sőt, ha korábban sportoltál, most sem kell lemondanod sportolói karrieredről, hiszen garantáljuk, hogy részt vehetsz az edzéseiden és mérkőzéseiden. Az egyéni, kedvezményes tanulmányi rendnek köszönhetően tanulmányaid összhangban lesznek a sportkarriereddel.

A Károli egy fiatalos és sportos egyetem

 • Minden félévben megrendezzük a Károli Sportnapot, ahol rengeteg különleges sportág kipróbálására is lehetősége van hallgatóinknak.
 • Elsődleges szempont egyetemünkön, hogy hallgatóink tanulmányaik során olyan plusz lehetőségek közül is választhassanak, melyek nem képezik a hivatalos tanrend részét. Ilyen egyedülálló alkalmat kínál például a Károli Szabadegyetem, mely havonta kínál érdekes, ismeretterjesztő előadásokat hallgatóink számára is, mellyel gazdagíthatják és bővíthetik szakmai ismereteiket.

Károli Szabadegyetem

 • Az ERASMUS ösztöndíjprogram keretein belül egyetemünk 28 ország 180 felsőoktatási intézményébe kínál külföldi részképzési lehetőséget Európában és Európán kívüli területeken, ahol nyelvtudásotokat is fejleszthetitek.
 • Külföldi tanulmányaidat a Károli GO ösztöndíjjal támogatjuk: az alapösztöndíjukon túl plusz egy havi összegnek megfelelő ösztöndíjban részesülhetsz.

ERASMUS ösztöndíjprogram

 • 14 idegen nyelvet tanulhatsz, jelképes áron – köztük olyan különleges nyelvek, mint a finn, észt, norvég, kínai vagy japán.
 • Egyetemünket a minőségi oktatás mellett a családias hangulat, az oktatók és hallgatók között kialakult nyílt és őszinte légkör, valamint szakmai együttműködés jellemzi. Hallgatóink véleményvideóit ide kattintva megtekintheted.

Egyetemünket a minőségi oktatás mellett a családias hangulat

Egyetemünkről és az Állam- és Jogtudományi Karról további érveket itt olvashatsz.

Pillants be egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalunkat. Egyetemünkkel kapcsolatos kérdésekben kérjük, keresd fel honlapunkat, illetve az Állam- és Jogtudományi Kar oldalát.

A hallgatói élettel kapcsolatban – többek között majd a gólyatábor kapcsán is – a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain tájékozódhatsz: Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2024 szeptemberében!

Frissítve: 2024.05.28.