Fontos időpontok - KRE

Felvételi információk

 

A felvételi eljárás fontos időpontjai:

2023. december vége: a felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése a www.felvi.hu honlapon és az e-felvételi indulása

várhatóan 2024. február 15: felsőoktatási online jelentkezés határideje

várhatóan 2024. február 20: az e-felvételi dokumentumok hitelesítési határideje

2024. július eleje: a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának, továbbá az egyszeri sorrendmódosításának a határideje

2024. július vége: a felvételi ponthatárok megállapítása

2024. augusztus eleje: pótfelvételi jelentkezési határidő

2024. augusztus vége: pótfelvételi ponthatárhúzás

 

Felvételi eljárás

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2023. szeptemberben induló képzésekre: előreláthatólag 2023. február 15.

 

Hitelesítés határideje

Ügyfélkapu-regisztráción keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával: előreláthatólag 2023. február 20.

 

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

 

A felvételi folyamata

  1. Regisztráció
  2. Biztonsági kód és felvételi azonosító szám
  3. Jelentkezési adatok és helyek rögzítése
  4. Szükséges dokumentumok feltöltése
  5. Kiegészítő eljárási díj befizetése (amennyiben szükséges)
  6. Jelentkezés hitelesítése
  7. Tájékozódás, ügyintézés

A felvételi folyamat lépéseinek ábrázolása

Forrás: www.felvi.hu

 

Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor – a jelentkezési helyek számától függően – kiegészítő díjat kell fizetnie. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Frissítve: 2023.11.07.