Fontos időpontok - KRE

Felvételi információk

 

A felvételi eljárás fontos időpontjai:

A felvételi jelentkezési menete

 

Felvételi eljárás

A 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2024. szeptemberben induló képzésekre: 2024. február 15.

 

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. A 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Az űrlapok kitöltése, a meglévő dokumentumok feltöltése és az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetése (valamint átutalás esetén az igazolás feltöltése) után a következő teendő a jelentkezés hitelesítése, amely nélkül a jelentkezés érvénytelen.

A jelentkezési szándékot megerősíteni, azaz hitelesíteni kizárólag Ügyfélkapun keresztül lehet.

A hitelesítést akkor érdemes vagy kell megtenni, amikor már biztos abban, hogy nem kíván változtatni az adatain, a választott jelentkezési helyein vagy a feltöltött dokumentumain.

 

Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor – a jelentkezési helyek számától függően – kiegészítő díjat kell fizetnie. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

 

 

A felvételi folyamata

  1. Regisztráció
  2. Biztonsági kód és felvételi azonosító szám
  3. Jelentkezési adatok és helyek rögzítése
  4. Szükséges dokumentumok feltöltése
  5. Kiegészítő eljárási díj befizetése (amennyiben szükséges)
  6. Jelentkezés hitelesítése
  7. Tájékozódás, ügyintézés

A felvételi jelentkezési menete

Forrás: www.felvi.hu

 

Frissítve: 2024.01.29.