Sorrendmódosítás - KRE

Sorrendmódosítás

FELVÉTELI TUDNIVALÓK

A felvételi jelentkezési adatok feldolgozása befejeződött, a www.felvi.hu honlap E-felvételi felületén ellenőrizheted adataidat, pótolhatod a felvételi jelentkezés benyújtását követően megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat.

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal lehetőséged van a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén változtathatsz, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje: 2024. július 10.

 

Miért érdemes első helyen megjelölnöd a Károlit?

A választ hallgatóink adják meg az alábbi videóban. 📽

Válaszd a Károlit, hiszen a KÁROLI egyedülálló ösztöndíjprogramja segítségével lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak költségeik csökkentésére a tanulmányaik során.
Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75%-kal is csökkentheted!
Külföldi tanulmányodat Károli Go Ösztöndíjjal segítjük. Az Erasmus+ tanulmányi célú részképzésben részt vevő hallgatók az alapösztöndíjukon túl plusz egy havi összegnek megfelelő ösztöndíjban részesülhetnek.
Református Ösztöndíjunkkal a nem hitéleti képzésben részt vevő, gyülekezetükben aktív református fiatalok felsőoktatási tanulmányait havi 50.000 forinttal támogatjuk.

Sorrendmódosítás kép 01 - hallgatók

MINŐSÉGI OKTATÁS

Nálunk kiemelt fontosságú az oktatás minősége és színvonala. A Károli Gáspár Református Egyetem a 7. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon a HVG Diploma 2024 rangsor alapján. Egyetemünkön az adott szakma legjobbjaitól – országos ismertségű elméleti és gyakorlati szaktekintélyektől – tanulhatsz, hiszen egyetemünk 5. az oktatói kiválóság alapján, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve pedig 2. valamennyi felsőoktatási intézmény között. (HVG Diploma 2024)

Sorrendmódosítás kép 02 - hallgatók

TEHETSÉGGONDOZÁS

Nálunk kiemelt figyelmet kap a tehetséggondozás, egyetemünkön három szakkollégium működik:
- a Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium elsősorban a jogászhallgatók szellemi és közösségi műhelyeként működik.
- a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium a VIII. kerület Palotanegyedében, modern, kétágyas apartmanlakásokba, kedvezményes kollégiumi díjakkal várja a kiemelkedő képességű hallgatókat.
- a Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) egyetemünk legújabb szakkollégiuma, melynek célja, hogy hallgatói számára az egyetemi képzésen túlmutató, több tudományágat átfogó szakmai képzést nyújtson.

Célunk a hallgatók tudományos pályájának, szakmai fejlődésének minél szélesebb körű támogatása, ezért több szakkollégiumban kiválósági ösztöndíjra is pályázhatnak hallgatóink. A szakkollégisták tehetségüket folyamatos kutatómunkával, a műhelyalkalmakon való részvétellel gyarapíthatják, rendszeresek számukra a szakmai utak, kirándulások, közösségi programok.

Sorrendmódosítás kép 03 - hallgatók

KÖZÖSSÉG

Itt egy inspiráló és támogató közösség tagja lehetsz. A folyamatosan növekvő hallgatói létszám mellett nálunk még családias a hangulat, az oktatók és hallgatók között személyes kapcsolat van. Nálunk névről ismernek majd a tanáraid, és itt választ kapsz az oktatóidnak küldött e-mailekre is.

A károlisok aktív közösségi és tudományos életet élnek: rendszeresen tartunk könyvbemutatókat, konferenciákat, szakmai fórumokat, művészeti napokat. Az év során számtalan, a Hallgatói Önkormányzat által szervezett program (koncert, buli, kulturális esemény, belföldi és külföldi kirándulás) vár Téged, ahol garantált a kikapcsolódás, a jókedv, és ahol csatlakozhatsz egy barátságos és összetartó közösséghez.
Az elsőéves hallgatóink beilleszkedését évfolyammentorok segítik, hogy gördülékenyebben indulhassanak az első egyetemen töltött hetek, hónapok.

Sorrendmódosítás kép 04 - hallgatók

EGYETEMI SPORT

Számunkra a szellemi fejlődésen kívül fontos a testi egészség megőrzése is: egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül választhatsz, egyetemünk több épületében edzőterem áll a hallgatók rendelkezésére.
Minden szemeszterben megrendezzük a Károli Sportnapot, ahol rengeteg sportág kipróbálására van lehetősége hallgatóinknak – így a legbátrabbak idén tavasszal a nyíltvízi, dunai evezést is kipróbálhatják. A szervezők a sportprogramok mellett értékes nyereményekkel várják a résztvevőket, ahol a legszerencsésebbek például értékes fesztiváljegyeket nyerhetnek.

Sorrendmódosítás kép 05 - hallgatók

Mi 100%-ban támogatjuk a sportolói karrieredet: garantáljuk, hogy részt vehetsz az edzéseiden és mérkőzéseiden. Az egyéni, kedvezményes tanrendnek és vizsgarendnek köszönhetően tanulmányaid összhangban lesznek a sportkarriereddel, sőt sportolóink anyagi támogatásban is részesülhetnek, amennyiben megpályázzák a sporttevékenységért járó ösztöndíjat.

Egyetemünkről további érveket itt olvashatsz.

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2024 szeptemberében! 😊

 

Frissítve: 2024.05.10.