Miért a Károli GESZK?

Miért a Károli GESZK?

„Megalapozott reményünk, hogy a karunkon végzett, elkötelezett értelmiségiek meghatározó szerepet fognak játszani a XXI. század gazdasági, szociális és egészségügyi folyamatai mind össztársadalmi, mind egyéni szinten megnyilvánuló kihívásainak megoldásában.”
Prof. Dr. Mészáros József dékán

Érdemes intézményünket első helyen megjelölnöd, hiszen egyedülálló ösztöndíjprogramjaink segítségével számos lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak költségeik csökkentésére a tanulmányaik során. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Gáspár Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Gáspár Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75%-kal is csökkentheted!

KRE Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar

Ha első helyen jelölöd meg a Károli Gáspár Református Egyetemet, megpályázhatod a Református Ösztöndíjat is, melyet intézményünk azért alapított, hogy ez által segítse a hitük iránt elkötelezett református fiatalok felsőoktatási tanulmányait.
(Református Ösztöndíjunkra csak a nem hitéleti képzésben részt vevő hallgatóink jelentkezhetnek.)

A Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar hallgatójaként az Eötvös Károly Ösztöndíjra is pályázhatsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet.

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal lehetőséged van a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén változtathatsz, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje: 2024. július 10.

Miért érdemes a Károlit első helyen megjelölnöd?

A választ hallgatóink adják meg az alábbi videóban. 📽

 • A Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar hallgatói is intézményünket ajánlják

„A Károli jelenti nekem azt a helyet, ahol komfortosan érezhetem magam a nyitott családias légkörnek köszönhetően. A kari és egyetemi programok alkalmával szoros baráti kapcsolatokat ápolhatok.”
LEDINSZKY VIRÁG
II. évfolyamos, emberi erőforrások alapképzési szakos hallgató„Nekem személy szerint a legjobban az tetszik, hogy több gyakorlati órám van mint elméleti, ezáltal könnyebben el tudom sajátítani a tantárgyakat, ráadásul a gyakorlatorientáltságnak köszönhetően testközelből tapasztalhatom meg azokat az eseteket, amikkel majd a diplomaszerzést követően is foglalkozni fogok.”
KOPIK BÁLINT
I. évfolyamos, ápolás és betegellátás alapképzési szakos hallgató


„Örülök, hogy olyan tanárok oktatnak, akik eredményesek és elismertek saját szakterületükön, ezért sokat tanulhatok tőlük.”
ORSOLICS-DOBAY BENCE DOMINIK
II. évfolyamos, szociálpedagógia alapképzési szakos hallgató

 • A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 26 magyarországi felsőoktatási intézmény közül. (HVG Diploma 2024)
 • A kar kompetencia alapú, gyakorlatorientált képzéssel, magas színvonalú, korszerű oktatással vár.
 • Nálunk a szakma legjobbjaitól tanulhatsz, így a szakmai fejlődésed garantált!
  Tanulmányaid során számos országos ismertségű és elismert szaktekintélyű oktatónkkal találkozhatsz. Egyetemünk oktatója például Mészáros József, a Magyar Államkincstár korábbi elnöke; Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat főigazgatója; Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója; Stubnya Gusztáv, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház korábbi főigazgatója; Viziné Molnár Anna, az Uzsoki Utcai Kórház ápolási igazgatója; Lentner Csaba közgazdász, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnökhelyettese; Dr. Pulay Gyula, az Állami Számvevőszék munkatársa.
 • Egyetemünket a minőségi oktatás mellett a családias hangulat, az oktatók és hallgatók között kialakult nyílt és őszinte légkör, valamint szakmai együttműködés jellemzi. Ide kattintva nézheted meg hallgatóink véleményvideóit, hogy miért is ajánlják a GESZK képzéseit.
 • Karunkon egy inspiráló közösség tagja lehetsz, az elsőéves hallgatóink beilleszkedését évfolyammentorok segítik.
 • A tanév során a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) számos izgalmas programot és eseményt szervez a hallgatótársainak, amiknek köszönhetően életre szóló élmények és barátságok alakulhatnak ki. A frissen felvételizettek számára minden évben megszervezik a Gólyatalálkozót és a Gólyatábort is.

KRE Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar

 • Karunkon hagyományosan – szintén a HÖK szervezésében – megrendezésre kerül a „Kari Karácsony”, amelynek keretein belül több mint 100-an elmegyünk korcsolyázni az ünnepek előtt, így lehetőség nyílik a kikapcsolódásra is.

KRE Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar

 • A Károli egy fiatalos és sportos egyetem, így nálunk élénk közösségi élet vár, melynek része, hogy egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül is választhatsz, sőt, ha korábban sportoltál, most sem kell lemondanod sportolói karrieredről, hiszen garantáljuk, hogy részt vehetsz az edzéseiden és mérkőzéseiden. Az egyéni, kedvezményes tanulmányi rendnek köszönhetően tanulmányaid összhangban lesznek a sportkarriereddel.
 • Minden félévben megrendezzük a Károli Sportnapot, ahol rengeteg sportág kipróbálására van lehetősége hallgatóinknak.

Károli Sportnap

 • 14 idegen nyelvet tanulhatsz, jelképes áron – köztük olyan különleges nyelvek, mint a finn, észt, norvég, kínai vagy japán.
 • Kiemelt szempont egyetemünkön, hogy hallgatóink tanulmányaik során olyan plusz lehetőségek közül is választhassanak, melyek nem képezik a hivatalos tanrend részét. Ilyen egyedülálló alkalmat kínál például a Károli Szabadegyetem, mely a tanév során havonta kínál érdekes, ismeretterjesztő előadásokat hallgatóink számára is, mellyel gazdagíthatják és bővíthetik szakmai ismereteiket.

Károli Szabadegyetem

 • Az ERASMUS ösztöndíjprogram keretein belül egyetemünk 28 ország 180 felsőoktatási intézményébe kínál külföldi részképzési lehetőséget Európában és Európán kívüli területeken, ahol nyelvtudásotokat is fejleszthetitek.
 • Külföldi tanulmányaidat a Károli GO ösztöndíjjal támogatjuk: az alapösztöndíjukon túl plusz egy havi összegnek megfelelő ösztöndíjban részesülhetsz.

ERASMUS ösztöndíjprogram

 • A Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) négy képzési műhelyében a tanulmányaidtól független témákban is elmélyedhetsz, melynek során naprakész tudás és nemzetközi kapcsolatrendszer birtokába juthatsz, ezzel is megalapozva és kiszélesítve az egyetemi tanulmányaid befejezését követő karrierlehetőségeket. Az akadémia műhelyeiben változatos formákban történik az ismeretszerzés: kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek és kirándulások formájában is folyik az oktatás. Akadémiai tanulmányaidat kiválósági ösztöndíjjal is segítjük. A KIDA tehetséggondozó programjáról ide kattintva olvashatsz.

Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA)

 • A KRE Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karán megszerzendő oklevéllel kimagaslóan jók az elhelyezkedési lehetőségek. A Károli szociális munka alapképzési szakon végzettek tudnak a leggyorsabban elhelyezkedni a munkaerőpiacon, mindössze néhány napba telik számukra. (diplomantul.hu)
 • Egyetemünkről további érveket itt olvashatsz.

KRE Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar

Pillants be egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalunkat. Egyetemünkkel kapcsolatos kérdésekben kérjük, keresd fel honlapunkat, illetve az Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar oldalát.

A hallgatói élettel kapcsolatban – többek között majd a gólyatábor kapcsán is – a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain tájékozódhatsz: Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2024 szeptemberében!

Frissítve: 2024.05.28.