Miért a Károli BTK?

Miért a Károli BTK?

„A KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar töretlen népszerűségnek örvend a felvételizők körében, hiszen az ország összes egyetemi karát tekintve az 5., bölcsészkarait tekintve az előkelő 2. helyen áll. A keresztyén szellemiség mellett intézményünk vonzereje sokak számára a családias légkör, amely a több mint négyezres hallgatói létszám mellett is fontos számunkra.”
Dr. habil. Horváth Géza dékán

Érdemes intézményünket első helyen megjelölnöd, hiszen a hallgatóink fejlődését segítő egyéni oktatói figyelem mellett egyedülálló ösztöndíjprogramok is elérhetők lesznek számodra, amelyek révén a tanulmányi költségeidet csökkentheted. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Gáspár Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Gáspár Ösztöndíjjal az önköltség mértékét akár 75%-kal is csökkentheted!
Ösztöndíjunkról bővebb tájékoztatás ide kattintva érhető el.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatójaként további ösztöndíjakra is jogosult lehetsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet.

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal lehetőséged van a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén változtathatsz, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje: 2024. július 10.

Miért érdemes a Károlit első helyen megjelölnöd?

A választ hallgatóink adják meg az alábbi videóban. 📽

 • Karunkon tanuló hallgatóink szerint is egyetemünk a legjobb választás:

„Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy életem legjobb döntése volt megjelölni első helyen a Károlit. Számomra a Károli nem csak az egyetemet jelenti: a Károli számomra otthon, család, egy életérzés. Már a gólyatábortól fogva egy olyan környezetbe kerültem, ahol komfortosan éreztem magam.”
Kári József, osztatlan tanárképzés, III. évfolyam


„A tanárok számára fontos, hogy név szerint ismerjenek minket, és bármilyen problémát gond, illetve félelem nélkül közölhessünk, melyek megoldása során mindig partnerséget tapasztalunk. Elcsépelt és sokat hangoztatott, hogy itt családias a légkör: mióta elkezdtem a Károlin tanulni, rájöttem, hogy itt e szavak mögött valós tartalom van, és tényleg átjárja az egyetemet a szeretet összetartó ereje.”
Szabady Ádám, szociológia BA, III. évfolyam

 • A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 26 magyarországi felsőoktatási intézmény közül, a KRE BTK az 5. legjobb egyetemi kar az országban a rangsorolt 118 kar közül és a 2. legjobb a bölcsészkarok közül. (HVG Diploma 2024)
 • Elsődleges szempont egyetemünkön, hogy hallgatóink tanulmányaik során olyan plusz lehetőségek közül is választhassanak, melyek nem képezik a hivatalos tanrend részét. Ilyen egyedülálló alkalmat kínál például a Károli Szabadegyetem, mely a tanév során havonta kínál érdekes, ismeretterjesztő előadásokat hallgatóink számára is, mellyel gazdagíthatják és bővíthetik szakmai ismereteiket.

Károli Szabadegyetem

Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium

 • A Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA) négy képzési műhelyében a tanulmányaidtól független témákban is elmélyedhetsz, melynek során naprakész tudás és nemzetközi kapcsolatrendszer birtokába juthatsz, ezzel is megalapozva és kiszélesítve az egyetemi tanulmányaid befejezését követő karrierlehetőségeket. Az akadémia műhelyeiben változatos formákban – a hagyományos oktatáson túl kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek és kirándulások formájában is – történik az ismeretszerzés. Akadémiai tanulmányaidat kiválósági ösztöndíjjal is segítjük. A KIDA tehetséggondozó programjáról ide kattintva olvashatsz.
 • Egyetemünket a minőségi oktatás mellett a családias hangulat, az oktatók és hallgatók között kialakult nyílt és őszinte légkör, valamint szakmai együttműködés jellemzi. Hallgatóink véleményvideóit pl. az osztatlan tanárképzésről, a történelem, a germanisztika vagy a kommunikáció és médiatudomány alapképzési szakokról ide kattintva tekintheted meg.

Egyetemünket a minőségi oktatás mellett a családias hangulat, az oktatók és hallgatók között kialakult nyílt és őszinte légkör, valamint szakmai együttműködés jellemzi

 • A bölcsészkar szinte valamennyi épülete Budapest központjában található, így a számodra fontos belvárosi helyszínek – akár gyalogosan is – könnyen megközelíthetők. Például a Károlyi-Csekonics palotaegyüttes tantermeit és közösségi tereit is a BTK hallgatói vették birtokba.
 • A Károli egy fiatalos és sportos egyetem, így nálunk élénk közösségi élet vár, melynek része, hogy egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül is választhatsz. Sőt, ha korábban sportoltál, most sem kell lemondanod sportolói karrieredről, hiszen garantáljuk, hogy részt vehetsz az edzéseiden és mérkőzéseiden. Az egyéni, kedvezményes tanulmányi rendnek köszönhetően tanulmányaid összhangban lesznek a sportkarriereddel.
 • Minden félévben megrendezzük a Károli Sportnapot, ahol rengeteg sportág kipróbálására van lehetősége hallgatóinknak.

Károli Sportnap

 • Az ERASMUS ösztöndíjprogram keretein belül egyetemünk 28 ország 180 felsőoktatási intézményébe kínál külföldi részképzési lehetőséget Európában és Európán kívüli területeken, ahol nyelvtudásotokat is fejleszthetitek.
 • Külföldi tanulmányaidat a Károli GO ösztöndíjjal támogatjuk: az alapösztöndíjukon túl plusz egy havi összegnek megfelelő ösztöndíjban részesülhetsz.

ERASMUS ösztöndíjprogram

 • 14 idegen nyelvet tanulhatsz jelképes áron – köztük olyan különleges nyelveket, mint a finn, észt, norvég, kínai vagy japán. Tavaly a BTK-n megalakult a Koreai Tanszék, ezáltal újabb lehetőségeket kínálva hallgatóinknak.
 • A BTK-n professzionális televízió- és rádióstúdió áll a hallgatók rendelkezésére a gyakorlati ismeretek elsajátításához. A kari stúdió által működtetett kultX a legsikeresebb online egyetemi rádió
 • A KRE BTK saját Diáktanácsadó Központot működtet, mely biztosítja mindazokat a szolgáltatásokat, amelyek a hallgatók beilleszkedését, lelki egészségét szolgálják
 • A KAPSZLI az egyetem pszichológia szakos hallgatóinak országosan is elismert diákköre, akik már több mint 10 éve foglalkoznak ingyenes, pszichológiai témájú előadások és konferenciák szervezésével. Fő programjuk a havi rendszerességű LelkiMorzsa előadássorozat, illetve a KAPSZLI Pszichológiai Napok Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája, ahol három napon keresztül a legnevesebb hazai szakemberek által tartott előadásokon és műhelyeken vehetnek részt az érdeklődők.

Károli Gáspár Református Egyetem - BTK

Egyetemünkről és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karról további érveket itt olvashatsz.

Pillants be egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalunkat. Egyetemünkkel kapcsolatos kérdésekben kérjük, keresd fel honlapunkat, illetve a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar oldalát.

A hallgatói élettel kapcsolatban – többek között majd a gólyatábor kapcsán is – a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain tájékozódhatsz: Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2024 szeptemberében!

Frissítve: 2024.05.28.