Károli Egyetemi Lelkészség

Lelkészség csoportkép

KEL – Lelki bázis károlisoknak

Elérhetőségeink:

Facebook logó 

A Károli Egyetemi Lelkészség célja, hogy támogassa a hallgatókat, hogy az egyetemi évek ne csupán a tudásgyarapítás, hanem a lelki növekedés jelentős időszaka is legyen. Azt gondoljuk, hogy a károlis éveket nem csak túlélni, hanem megélni is érdemes!

Megtalálsz minket, ha nyitott vagy az életed hitbeli megközelítésére,
– és szeretnéd jobban megismerni önmagad,
– közösségre vágysz,
– az élet nagy kérdései foglalkoztatnak
– még keresed a hivatásod vagy
– ha úgy érzed, gödörben vagy.

 

Lelkészeink:

Káposztásné Horváth Tünde

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Református lelkész és vallástanár. „Szeretem a tartalmas beszélgetéseket és a nagy vízparti sétákat. Szolgálatomban kulcsfogalom az igényes lelkiség megélése.”

Káposztásné Horváth Tünde1991-ben születtem Kiskunhalason egy nem vallásos család tagjaként. A hittel és Isten megújító szeretetével először a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban és a helyi református gyülekezetben találkoztam. Az érettségi előtt már tudtam, hogy a lelkészi pálya lesz az én utam. Az ismeretségi köröm nagy megdöbbenésére költöztem fel Budapestre, és kezdtem meg a tanulmányaimat a KRE-HTK-n 2011 szeptemberében. Egyetemistaként is bántott már a lelki otthontalanság, amit a társaimnál és magamban érzékeltem. Házicsoportot és Isten Igéje köré szerveződő alkalmakat szerveztem, hogy együtt foglalkozhassunk a minket aktuálisan is érintő „élet nagy kérdései”-vel.

2019-ben vallástanári diplomát szereztem szintén a KRE-HTK-n, mert egyre kíváncsibbá válok a fiatalabb korosztály élettapasztalataira. Hitem szerint Isten közösségi lénynek teremtett minket, hogy egymás mellé szegődve éljünk, tanuljunk és lássuk meg az élet összetettségében is mindazt, ami gyönyörű.

A kedvenc bibliai igém: „Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.” 2Kor 4,15

 

 

Káposztás Gábor

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Káposztás Gábor

1992. május 18-án születtem Debrecenben. Megtérésem és hitem kezdeti elmélyülése a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában eltöltött évekhez köthető. Az utolsó gimnáziumi évemhez érkezve érett meg bennem az erős elhatározás: teológus-lelkipásztor szakos hallgatóként szeretném folytatni tanulmányaimat. 2010-ben lettem a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen hallgatója és 2017-ben váltam felszentelt lelkipásztorrá. Nem életformát választottam, hanem hivatást kaptam Istentől. Mindig is szerettem volna egy őszinte, önazonos és boldog életet élni. Azt tapasztaltam meg, hogy ez a boldog és őszinte élet, a maga teljességében, csak Istennel élhető meg. Úgy hiszem, ezzel a megtapasztalással együtt kaptam elhívást arra, hogy lelkészként bizonyságot tegyek Istenről egy életen keresztül. A lelkipásztori szolgálat sokszínű palettáján az ifjúsági munka különösen is kedves terület, kedves „szín” számomra. Szeretnék a Károli Gáspár Református Egyetem lelkipásztoraként is hittel és hitelesen rámutatni arra az Úrra, aki szeret, vezet és megelevenít ifjakat és idősebbeket egyaránt.

 

 

Mikola Borbála Veronika

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mikola Borbála Veronika

Kecskemétről indultam, az ottani gimnáziumi évek alatt talált rám Isten jósága és szeretetének valósága. Isten kalandos elhívásával érkeztem a budapesti teológiára. A KRE-HTK lelkészképzés elvégzése után Kelenföldön, majd Külső-Kelenföldön voltam gyülekezeti szolgálatban, párhuzamosan pedig befejeztem az ELTE ógörög szakját. Mindig szívügyemnek tekintettem a hitbéli alapozást, a gyülekezetbe vallási háttér nélkül érkezők, fiatalok és idősebbek beilleszkedését és azt, hogy a kérdéseik és hitbéli kétségeik választ és támogatást kapjanak.
Szükségét éreztem további tanulmányoknak, így 2011 és 2013 között St. Louisban a Covenant Theological Seminary-n tanultam apologetikát (ThM), 2023-ig pedig doktori iskola keretében kulturális apologetikát. Tanulgatom élvezni, ami jó: a finom ételeket, a friss szellőt, a sport adta örömöket. Keresem és szeretem a szépet a nyilvánvaló és nem annyira nyilvánvaló dolgokban. Hiszem, hogy Isten dicsőségére van ez. Ő olyan életet szánt nekünk Jézus Krisztussal, amely felfedezésre méltó.


Minden károlis hallgatót szeretettel vár a Magyarországi Református Egyház minden gyülekezeti közössége, köztük az 1RE Budapesti Református Egyetemi Misszió is.
Az 1RE Egyetemi Református Misszió az őszi és a tavaszi szemeszter minden szerdai napján 19 órától tart istentiszteletet a Magyar Tudósok körútja 3. szám alatt.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések