Elhunyt Dr. Kállay Géza

Három nappal 58. születésnapja előtt hirtelen elhunyt Kállay Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár, a Budahegyvidéki Református Egyházközség presbitere.

„Számomra a hitben a legtöbbet az a jó hír jelenti, hogy a háló elszakadt, és szabadok vagyunk, mert az adóslevelünket Jézus Krisztus a keresztfára szögezte. Ezzel a szabadsággal és nyitottsággal fordulhatunk mindenki felé, hogy minél többet megismerhessünk abból a sokféleségből, amilyennek Isten teremtett minket és az egész körülöttünk lévő világot" – így vallott magáról a budahegyvidéki református gyülekezet honlapján Kállay Géza.

1959. november 20-án született. Diplomáját 1984-ben szerezte az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), magyar nyelv és irodalom, angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként, illetve általános és alkalmazott nyelvészet szakos előadóként. Tanított az ELTE-n és a Károli Gáspár Református Egyetemen. Oktatója és kutatója volt William Shakespeare életművének, a reneszánsz angol irodalmának és a dráma elméletének. Több önálló könyve, továbbá hazai és külföldi folyóiratokban csaknem 50 tanulmánya és cikke, illetve számos fordítása jelent meg.

Tagja volt az ELTE Bölcsészettudományi karán a Doktori Tanács bizottságának, a Magyar Shakespeare Bizottságnak, az Európai Anglisztikai Társaságnak és a Magyar Anglisztikai Társaságnak (ESSE, HUSSE), a Magyar Filozófiai Társaságnak és a Nemzetközi Merleau-Ponty Egyesületnek is. Szabadidejében angol tolmácsolással foglalkozott, és a Hegyvidéki Szalonban tartott előadásokat.

Három nappal 58. születésnapja előtt, 2017. november 17-én hirtelen távozott. Temetéséről később adunk hírt.

Forrás: reformatus.hu

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések