„Tanítsunk Magyarországért!” program

A PROGRAMRÓL

2021 nyarán a Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz. A program célja a kistelepüléseken élő, 12-16 éves fiatalok mentorálása. Az összegyetemi program koordinálását Egyetemünkön a BTK Tanárképző Központ végzi.

A MENTORÁLÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS

A programhoz az Egyetem bármely karán aktív hallgatói státusszal rendelkező, nappali képzésben résztvevő hallgató csatlakozhat. A mentorálás megkezdésének feltétele egy felkészítő kurzus (TM1) teljesítése, melyet terveink szerint minden félévben meghirdetünk. Tudnivalók a TM1 kurzusról:

 • Szabadon választható
 • Kredit: 2 (amennyiben valaki már felhasználta az összes, szabadon választható tárgyakra fordítható kreditét, módunkban áll 0 kredites tárgyként is meghirdetni)
 • Féléves óraszám: 30 óra (20 kontaktóra péntek délutánonként + 10 óra terepgyakorlat)
 • Értékelés módja: gyakorlati jegy
 • Jelentkezés a 2023/2024-es év őszi félévében induló TM1 kurzusra: https://forms.office.com/e/rByz4uY0XL  Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

 

A MENTORÁLÁS

A TM1 kurzus teljesítését követő félévben kezdheti meg a hallgató a mentorálást egy, a Nemzeti Tehetségközpont által kijelölt általános iskolában. A mentorálást egy helyi (általános iskolai) koordinátor és egy egyetemi oktató is támogatja rendszeres konzultációk formájában (TM2 kurzus). A mentorálás hónapjaiban a mentor 35.000 forint ösztöndíjban részesül, valamint további havi 10.000 forint biztosított számára a mentorálással járó közvetlen költségek (pl. belépőjegyek) fedezésére. Ezen felül a mentorok egy ú.n. TM kártyát is kapnak, mellyel ingyen tudnak utazni a MÁV és a Volánbusz járatain az Egyetem és a kijelölt általános iskola között.

  • Szeretne még többet megtudni a Tanítsunk Magyarországért programról? Látogasson el a https://www.tanitsunk.hu/ weboldalra vagy kövesse a program Facebook oldalát.

  • Kérdése merült fel a programmal kapcsolatban? Forduljon bátran a TM program egyetemi koordinátorához (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

  • Szeretne jelentkezni a 2023/2024-es tanév őszi félévében induló TM1 felkészítő kurzusra? Kérem töltse ki EZT a kérdőívet szeptember 30-ig, és tervezetten 2023 október első felében felvesszük Önnel a kapcsolatot.

   Korábban már teljesítette a TM1 kurzust és most szeretné megkezdeni/folytatni a mentorálást? Kérem töltse ki EZT a kérdőívet szeptember 20-ig, és tervezetten 2023 szeptember utolsó hetében felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések