Glossa Iuridica

A Glossa Iuridica a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tudományos folyóirata. Lapunk azonos nevű elődje 2009-ben indult útjára elektronikus felületként, akkor elsősorban doktoranduszainknak biztosítva megjelenési lehetőséget. A 2013-as újjászervezést követően – új folyamként – 2014-től vagyunk jelen az állam- és jogtudományi területen, immár jól ismert és széles körben elfogadott periodikaként. Utóbbira bizonyíték a számos külső szerző is, köztük elismert oktatókkal, kutatókkal, gyakorlati szakemberekkel. 2017 óta a folyóirat az MTA IX. Osztályának hazai folyóiratlistáján a legmagasabb, ”A” minősítéssel rendelkezik.

Az első öt évfolyam tematikus jellegű volt, azaz adott év lapszámainak írásai egy-egy közérdeklődésre számot tartó kérdést jártak körül – a jogtudomány képviselői mellett érdemben bevonva a határtudományok, tipikusan az egyéb társadalomtudományok jeleseit is. Folyamatosan keressük a tudományos párbeszéd lehetőségeit és a szélesebb szakmai nyilvánosság új tereit; ennek megfelelően több ízben is konferenciát szerveztünk a megjelenő írások témájában, illetve – például – a hallgatóink és oktatóink által a lapnak készített, bírósági épületeket bemutató fotósorozattal illusztráltuk az adott lapszám tanulmányait.

Folyóiratunk továbbra is örömmel fogadja az állam- és jogtudományok területén születő tanulmányokat, recenziókat és konferenciabeszámolókat. Évi két összevont számunkba május 15-ig, illetve november 30-ig várjuk a szerkesztési elveknek megfelelően elkészített írásokat, melyek lektoráláson esnek át. Kérjük, hogy írásaikat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címekre küldjék meg.

Reméljük, hogy hamarosan szerzőink között üdvözölhetjük!

Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter, a Glossa Iuridica Szerkesztőbizottságának elnöke
Prof. Dr. Rixer Ádám, a Glossa Iuridica főszerkesztője

A folyóirat lapszámai itt olvashatók.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép