„A mártírok vére magvetés…” – Megemlékezés a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatairól

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Károli Gáspár Református Egyetem 2017. november 7-ére emlékkonferenciát szervezett a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatainak tiszteletére.

Az emlékkonferencia résztvevői Pógyor Istvánra, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület titkárának börtönben bekövetkezett halálának 64. évfordulójára és a kommunizmus egyházüldözésének további magyarországi áldozataira emlékeztek. Az eseménynek a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara adott otthont.

Az alkalom elején köszöntőt mondott Prof. Dr. Balla Péter, Egyetemünk rektora, valamint Dr. Huszár Pál főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

A konferencián előadást tartott Dr. Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese, Csűrös András egyháztörténész, lelkipásztor, Dr. Korzenszky Richárd perjel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója, Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának tagja, valamint Dr. Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke.

A megemlékezés Dr. Kocsev Miklós, a KRE HTK dékánjának záró szavaival fejeződött be.

A megemlékezésről készült képgalériát itt érheti el.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép