Szeretethíd 2018

2018. május 25-én és 26-án szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a tizedik Szeretethidat, melyhez idén két programmal is csatlakozott a Károli Gáspár Református Egyetem közössége.

A Szeretethíd, azaz a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok megszervezésével a szervezők célja a figyelemfelhívás, hogy a mindennapokban is találjuk meg a segítségnyújtás lehetőségét környezetünkben, legyen az akár szociális, fejlesztési és ökológiai terület.

Valljuk, hogy minden gyerek életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a mesék, azonban kórházi körülmények között ritkábban hallhatnak kedvenc hőseikről. Így május 25-én, pénteken a Szeretethíd keretein belül ellátogatunk a Bethesda Gyermekkórházba, ahol önkénteseink kedvenc meséjük felolvasásával szeretnének mosolyt csalni a kórházban fekvő kis betegek arcára.

A látogatásig pedig egyetemi csokoládégyűjtést szervezünk - szintén a Bethesda Gyermekkórház számára, melyre május 22-ig várjuk a felajánlásokat oktatási épületeinkben kihelyezett gyűjtődobozokba (legyen az akár egy szelet vagy egy tábla csokoládé).

Gyűjtőpontok:
➝ Rektori Hivatal épülete, titkárság (Kálvin tér 9.)
➝ Bölcsészettudományi Kar épülete, porta (Reviczky u. 4.)
➝ Bölcsészettudományi Kar, Pszichológiai Intézet, titkárság (Bécsi út 324. 5. ép.)
➝ Hittudományi Kar épülete, Tanulmányi Iroda (Ráday u. 28.)
➝ Állam- és Jogtudományi Kar, A épülete, porta (Viola u. 2-4.)

A 2018-as Szeretethíd fővédnöke Vastag Csaba, Fonogram-díjas énekes, egyházi fővédnöke pedig Ft. Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke,a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép