Szeretethíd a Károlin

2018. május utolsó hétvégéjén szervezte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a tizedik Szeretethidat, melyhez idén két programmal is csatlakozott a Károli Gáspár Református Egyetem közössége.

A Szeretethíd, azaz a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok megszervezésével a szervezők célja a figyelemfelhívás, hogy a mindennapokban is találjuk meg a segítségnyújtás lehetőségét környezetünkben, legyen az akár szociális, fejlesztési és ökológiai terület.

Valljuk, hogy minden gyerek életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a mesék, azonban kórházi körülmények között ritkábban hallhatnak kedvenc hőseikről. Így május 25-én, pénteken a Szeretethíd keretein belül ellátogattunk a Bethesda Gyermekkórházba, ahol önkéntes hallgatóink és munkavállalóink a sebészeti, égéssebészeti és belgyógyászati osztályokon kedvenc meséjük felolvasásával csaltak mosolyt a kórházban fekvő kis betegek arcára.

A látogatást megelőző hetekben pedig egyetemi csokoládégyűjtést szerveztünk - szintén a Bethesda Gyermekkórház számára, melyre oktatási épületeinkben kihelyezett gyűjtődobozokba vártunk hallgatóinktól, munkatársainktól a felajánlásokat.  A gyűjtés során 16 kg csokoládét és más édességet sikerült összegyűjtenünk, melyet a meseolvasás után átadtunk a kórház élelmezésvezetőjének. Az édességet vasárnap, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából adják majd át a kórház dolgozói a gyerekeknek.

A csokoládé gyűjtésben külön köszönet illeti a többi Karhoz képest kis létszámú Hittudományi Karunkat, akik az összmennyiség 41%-át, vagyis 6,7 kg-ot adakoztak  A képzeletbeli dobogó második fokára pedig a Bölcsészettudományi Kar, Pszichológia Intézete állhat fel, mivel ők 4,1 kg édességet gyűjtöttek össze a gyerekek javára.

A meseolvasásról és a csokoládé átadásról készült képgaléria itt érhető el.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép