KONFESZT Közéleti Kollégium

A második világháborút követő bő fél évszázad alatt alapvető változáson ment keresztül a hazai közéletet is formálni képes református elit. A korábbi nemzedékek hitvallásossága és kálvinista öntudata háttérbe szorult. Ezen kívánt változtatni a 2017 szeptemberében indult KONFESZT Közéleti Kollégium, mely tematikus előadásokkal várja a református fiatalokat. Idén szeptembertől kezdve a KRE is belépett a szervezésbe, mi több: az egyetemen létrehozott RefCOO – a Református Műveltségért kutatóműhely a KONFESZT főszervezői feladatait is elvállalta. 

A KONFESZT közéleti kollégium minden hónap egy-egy hétvégéjére esik. Az előadásokon a fiatalok szaktekintélyekkel ismerkedhetnek meg, továbbá csoportos beszélgetések, valamint műhelymunka várja őket. Személyiségfejlesztő tréningek során a vezetői kompetenciák kialakítására fordítjuk a hangsúlyt. A hétvége során kötetlen beszélgetésekre, közösségi programokra, igei alkalmakra is sor kerül. A korábbi alkalmak során vendégeink voltak többek között Kövér László, Grúber Károly, Köntös László, Ablonczy Bálint, Németh Zsolt, Kató Béla, Gulyás Gergely. A most szeptemberi politikai kommunikációról szóló alkalommal elfogadta meghívásunkat Szőnyi Szilárd, G. Fodor Gábor, és Balogh Gábor. 

A hétvégék időpontjai 
A most következő őszi alkalom időpontja: október 19-21. (Székesfehérvár) 
Az év utolsó rendezvényének tervezett időpontja: november 16-18. 

A jelentkezés feltételei 
Olyan 18-35 év közötti református fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a nemzetünk életében meghatározó közéleti témák iránt. 

• A jelentkezés feltétele két ajánlás, amelyek közül egy lelkipásztori (ideális esetben saját gyülekezetének lelkésze az ajánló), egy pedig egy neves személy ajánlása (tanár/oktató/közéleti személyiség). 

Az ajánlásokhoz felhasználható a sablon is, de egyéni módon is megírható. Utóbbi esetben tartalmaznia kell az ajánlók elérhetőségeit (cím, email, telefonszám is), és vállalniuk kell, hogy ezeken az elérhetőségeken néhány kérdés erejéig a szervezők rendelkezésére állnak. 

• Fenntartjuk a jogot, hogy a jelentkezőket ezután személyes beszélgetésre hívjuk a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalába. 

Jelentkezés: folyamatosan nyitott a jelentkezes.reformatus.hu  linken megnyíló űrlap segítségével. 

(Először regisztrálni kell az oldalon, majd utána bejelentkezni az e-mail címmel és jelszóval. Belépés után az esemény listában lehet kiválasztani: KONFESZT Közéleti Kollégium - Jelentkezés a programba) 

A közéleti kollégium védnöke Bogárdi Szabó István püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke, valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. A programot a RefCOO mellett a Magyarországi Református Egyház, és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezi és támogatja. 

 

További információk: 

web: refop.reformatus.hu 

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép