Együttérzés és összefogás

„A Magyar Táncművészeti Egyetem színei” címmel jótékonysági előadást szervezett a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday Kollégiumban történt tűzeset károsultjai javára a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) 2019. február 20-án az egyetem színháztermében.

A Jótékonysági Előadás nézőközönségét köszöntve Bolvári-Takács Gábor rektor a művészet örök értékeire, közte a szépséget és érzelmeket kifejező szerepére hívta fel a figyelmet. Megnyitójában Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kiemelte az együttérzés fontosságát egy ilyen tragikus esemény kapcsán és kitért arra, hogy kormányzati oldalról is jó érzés megélni a felsőoktatási intézmények összefogását egy fontos cél érdekében. Köszönetet mondott a Magyar Táncművészeti Egyetem közösségének, hogy létrejött ez az előadás, amivel nem csupán anyagi, hanem lelki erősödést is nyújtanak a művészet erejével. Balla Péter, a KRE rektora a köszönetnyilvánítás mellett Isten áldását kérte a Magyar Táncművészeti Egyetemre és az összegyűltekre.

Az egy órás előadásban a legkisebbektől a végzősökig sokan színpadra léptek a műsor során, amelyben a néptánc, a klasszikus balett és a kortárs tánc is egyaránt szerepelt.

A jegybevétel teljes nettó összegét, 330.000 forintot utalnak át a Károli Egyetem kollégiumának újjáépítéséhez. A tűzesetben elhunyt édesapa családjának 119.500 Ft gyűlt össze a perselyekben, amelyet az MTE a család számára utal át.


fotó: Sáfár Tibor