Együttérzés és összefogás

„A Magyar Táncművészeti Egyetem színei” címmel jótékonysági előadást szervezett a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday Kollégiumban történt tűzeset károsultjai javára a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) 2019. február 20-án az egyetem színháztermében.

A Jótékonysági Előadás nézőközönségét köszöntve Bolvári-Takács Gábor rektor a művészet örök értékeire, közte a szépséget és érzelmeket kifejező szerepére hívta fel a figyelmet. Megnyitójában Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kiemelte az együttérzés fontosságát egy ilyen tragikus esemény kapcsán és kitért arra, hogy kormányzati oldalról is jó érzés megélni a felsőoktatási intézmények összefogását egy fontos cél érdekében. Köszönetet mondott a Magyar Táncművészeti Egyetem közösségének, hogy létrejött ez az előadás, amivel nem csupán anyagi, hanem lelki erősödést is nyújtanak a művészet erejével. Balla Péter, a KRE rektora a köszönetnyilvánítás mellett Isten áldását kérte a Magyar Táncművészeti Egyetemre és az összegyűltekre.

Az egy órás előadásban a legkisebbektől a végzősökig sokan színpadra léptek a műsor során, amelyben a néptánc, a klasszikus balett és a kortárs tánc is egyaránt szerepelt.

A jegybevétel teljes nettó összegét, 330.000 forintot utalnak át a Károli Egyetem kollégiumának újjáépítéséhez. A tűzesetben elhunyt édesapa családjának 119.500 Ft gyűlt össze a perselyekben, amelyet az MTE a család számára utal át.


fotó: Sáfár Tibor

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép