Új képzést indít a KRE BTK Szabadkán

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) által nyújtott képzések száma a 2019/2020-as tanévtől bővülni fog, mely bővítéshez Egyetemünk is hozzájárul kihelyezett mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzése indításával.

Az erről szóló együttműködési megállapodást 2019. április 10-én írták alá a Szekeres László Alapítvány és a képzéseket megvalósító magyarországi felsőoktatási intézmények képviselői, köztük Dr. habil. Sepsi Enikő, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karunk dékánja.

Dr. habil. Sepsi Enikő dékán örömét fejezte ki, hogy részt vehetnek az együttműködésben. „Illyefalva, Léva és Beregszász után Szabadkán is elindíthatjuk a mentálhigiénés szakember képzésünket. Nem sok szak mondhatja el magáról, hogy minden jelentős határon túli területen indult képzése. Nagy várakozással tekintünk a szabadkai képzés indulása elé. Az önismereti csoportokat szeretnénk elindítani ősszel, a többi tárgyat pedig februártól kezdődően. Annyit még fontos elmondani erről a képzésről, hogy a kárpát-medencei magyarság hálózatba szerveződését segíti, valamint a szülőföldön maradást, vagyis olyan segítőszakmában dolgozókat, pedagógusokat várunk erre a képzésre, akik azután a helyi közösségekben tudják ezt a képzésen elsajátított az eszköztárat kamatoztatni.”

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép