Már elérhető a Csillagpont idei programkínálata

Idén Debrecenben kerül megrendezésre a Csillagpont református ifjúsági találkozó július 23-27. között. A fesztivál, amelynek központi témája a közösség, a főelőadások mellett több mint 100 kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogrammal várja a 14 és 35 év közötti Kárpát-medencei református fiatalokat. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan Egyetemünk idén is képviselteti magát a Debrecenben zajló ifjúsági találkozón.

Lóci játszik, Platon Karataev, The Biebers, Magidom, Pál Feri atya és Kádár Annamária. Marvel kvíz est, video és design workshopok, élő könyvtár és várostrom - csak néhány példa az idei Csillagpont rendkívül széles programkínálatából. A találkozón a szervezők a lelki és popkulturális programok megfelelő egyensúlyával szeretnék hangsúlyozni: a hitéleti programoknak vannak kísérőrendezvényei és nem fordítva.

A reggeli idősávokban többféle áhítat közül lehet majd választani, emellett az egyéni csendességre is bátorítják a fiatalokat. Nagy hangsúly lesz a kiscsoportos beszélgetéseken és a dicsőítésen, valamint a főelőadások megújult struktúrája is a könnyebb befogadást segíti majd. Az egyórás előadás helyett ugyanis szerda, csütörtök és péntek délelőtt is egy húszperces előadás és egy bizonyságtétel, valamint egy művészeti produkció segíti a téma megértését. Az idei találkozó egyik nagy újdonsága a Csillagpont alkalmazás, amelyet hamarosan mindenki ingyen letölthet androidos telefonjára. Ezen keresztül a résztvevők elérik a teljes programkínálatot, összeállíthatnak saját programlistát, de megtalálják benne a találkozó digitális énekfüzetét, a reggeli egyéni csendességet segítő kérdéseket, a fesztivál térképét, valamint a találkozóról született híreket is.

Aki ellátogat a rendezvényre, több helyszínen vagy program keretén belül is találkozhat Egyetemünkkel. Az Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Kutatóműhelye szórakoztató, egyben szemléletformáló programokra várja a résztvevőket: népszerű szabadulóládájuk mellett – amely kiváló lehetőség a csapatépítésre -, társasjátékokkal, egyéni kvízekkel, izgalmas keresgélős játékkal, valamint a szépítkezés, alkotás iránt érdeklődők részére kence konyhával is készülnek az idei fesztiválon. A természettudományok irány fogékony résztvevők biológiai és kémiai kísérleteken, valamint ismeretterjesztő előadásokon keresztül tájékozódhatnak a megújuló energia és a fenntartható fejlődés témaköréről. A kimozdulni vágyók sem maradnak programlehetőség nélkül: a Kutatóműhely kerékpáros zarándoklatot szervez a megújuló energiaparkba, valamint buszos kirándulás keretein belül a Hortobágyi Nemzeti Park Madárkórházába látogathatnak el a vállalkozó kedvű résztvevők. A természet szerelmesei egy séta keretein belül a Halbiológiai Kutatóintézetet, valamint az aquapóniás gazdálkodás előnyeit is megismerhetik. A programok mellett az Ökogyülekezeti Kutatóműhely a fesztivál környezetterhelésének minimalizálásában is segíti a szervezőket. A regisztráció során a résztvevők egy-egy „repoharat” kapnak, és aki ezekbe a poharakba kéri italát, a büfékben 20% kedvezményt kap. A felhasznált papír mennyiségének csökkentése érdekében regisztrációkor külön jelezni kell majd, ha valaki programfüzetet vagy énekeskönyvet szeretne kérni, mivel a fesztiválhoz fejlesztett alkalmazáson keresztül mindkettő elérhető lesz egy QR kód segítségével.

Az Egyház és Társadalom Kutatóintézet RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhelye is jelen lesz a fesztiválon, számos színes programmal várják az érdeklődőket. Első alkalommal a Csillagponton lesz megtekinthető az „Isten a XXI. században” fotópályázat nyertes alkotásaiból álló kiállítás, ahol a résztvevők eldönthetik, melyik kép kapja a „Csillagpont-díjat”. A tudomány iránt érdeklődők sem unatkoznak majd: Marslakók, KONFESZT különkiadás és a Károli Históriás Vitaest keretein belül egyes tudományterületek elismert szaktekintélyei segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a tudomány mai kérdéseivel. A Marslakók csillagponti alkalmán Csorba Lóránt, a Lóci játszik frontembere beszélget majd Kiss László csillagásszal, akinek szakterülete a kisbolygók és az exobolygók kutatása, valamint 2002 óta egy aszteroida is viseli a nevét. A KONFESZT különkiadás kerekasztal-beszélgetésének középpontjában a fake news és a csúsztatás lesz, Ablonczy Bálint, Balogh Gábor, Rajcsányi Gellért újságírók részvételével, valamint Fekete Zsuzsa moderálásával. „Mi a közöm Trianonhoz?” – teszi fel a kérdést a Károli Históriás Vitaest csillagponti rendezvénye. A trianoni béke napjainkra való hatásáról Ablonczy Balázs, az MTA Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője és Egry Gábor, a Politikatörténeti Intézet igazgatója beszélgetnek, a program második felében pedig a közönség kérdéseire válaszolnak.

A református felsőoktatási intézmények hallgatói, többek közt Egyetemünk Hittudományi Karának hallgatói a TeolPont sátorban számos programmal, pl.: társasjátékokkal várják az érdeklődőket, emellett pedig a Lehetőségek Piacán Egyetemünk képzéskínálatát egy intézményi stand segítségével népszerűsítjük, ahol a résztvevők a Károliról szóló kvízjátékon vehetnek részt,”Amit ma megtehetsz” táblánkról önmaguk, a közösség vagy a világ felé egy feladatot választhatnak, vagy akár „útravaló igét” is húzhatnak majd maguknak.

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések