Egyetemünk hallgatója Eb ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapattal

Katona Renáta, a TFK elsőéves, óvodapedagógus szakos hallgatója Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a Márton Anna, Pusztai Liza és László Luca összeállítású kardcsapattal a düsseldorfi Európa-bajnokságon!

A magyar csapat a negyeddöntőben Ukrajnát 45:44-re, az elődöntőben pedig a világbajnok Franciaországot győzte le 45:40-re, végül a döntőben a címvédő oroszokkal szemben 45:34-es végeredménnyel kerültek a dobogó második fokára.
Renáta a Magyar Vívó Szövetségnek következőképpen nyilatkozott:
„Nagyon boldog vagyok! Nyertünk már Világkupa-ezüstérmet ezzel a csapattal, de ez egészen más érzés. Mindenki akarta ezt a sikert. Amikor Komascsuk ellen pástra léptem, csak azt éreztem, hogy meg kell csinálnom. Pályafutásom eddigi legnagyobb sikerének örülhetek, és hiszem, hogy nem ez lesz a végállomás.”
A női kardcsapat ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a németországi Eb-n. Az eredmény történelmi jelentőségű, mivel amióta vívó Európa-bajnokságot rendeznek, a magyar női kardcsapat még sosem jutott döntőbe.  Az ezüstérmes eredmény sok ranglistapontot ad, az olimpiai kvalifikációs versenyben nagyot lép előre Magyarország.

kép forrása: MTI

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép