Országos bajnok a KRE női strandkézilabda csapata

2019. július 10-11. között került megrendezésre a 2019. évi strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Velencén, az EFOTT fesztiválon. A női vonalon versenybe szállt idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem - ELTE, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a címvédő és háromszoros bajnok Testnevelési Egyetem.

A károlis lányok az első fordulóban a debreceni alakulatot győzték le magabiztos 2:0 végeredménnyel, majd a BME lányait hasonlóképpen a második fordulóban. Ezek után következett a legnagyobb kihívás, a címvédő Testnevelési Egyetem csapata. A két együttes az egész első félidőben fej-fej mellett haladt, amiből a Károlisok kerültek ki végül jobban, megnyerve ezzel az első szettet .A második félidő az elsőhöz hasonlóan fej-fej mellett haladt, azonban a végén a TE egymás után három kétpontos gólt is értékesített és sikeresen védekezte ki a támadásokat megnyerve a szettet. Szétlövésre került a sor, amit nehezített a lányainknak, hogy Huszár Dóra két kizárás miatt piros lapot kapott, így nem segíthette a csapatát. A szétlövés első gólját a nemrég Eb ezüstérmet szerzett Vajda Luca értékesítette, sajnálatosan ezután két lövést is kihagytak, míg ellenfelük szerzett egy újabb pontot. A negyedik körben Dobos Viviennek sikerült egy pörgéssel kétpontos gólt szereznie, de ekkor az állás már 5:4 volt a Testnevelési Egyetem javára, akik az ötödik kört is sikerrel vették, így a szétlövéssel 2:1 arányban megnyerve a mérkőzést.

A lányoknak azonban nem vette el a kedvét a vereség, a második játéknap első fordulójában 2:0-ra legázolták a medikusokat, majd egy szorosabb mérkőzésen a TE csapatát legyőző ELTE alakulatán is felülkerekedtek 2:0 arányban, aminek eredményeképpen „körbeverés” alakult ki a KRE, az ELTE és a TE között, amely lényegében eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Bár az utolsó fordulóban a lányok vesztettek egy szettet a szegediek ellen, a szétlövésesben Vajda Luca bravúros védésével és a 2:1-es győzelemmel beállt a végső sorrend, bajnok lett a Károli.

Az országos bajnokság mellett a MEFOB-on idén újra lezajlott a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság is a budapesti egyetemi csapatok egymás elleni eredményei alapján, így a Károlis lányok nem csak országos, de budapesti bajnokok is lettek.

A keret: Bálint Laura, Dobos Vivien, Huszár Dóra, Sági Bettina, Szűcs Fanni, Tallér Zsófi, Vajda Luca.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép