Országos bajnok a KRE női strandkézilabda csapata

2019. július 10-11. között került megrendezésre a 2019. évi strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Velencén, az EFOTT fesztiválon. A női vonalon versenybe szállt idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem - ELTE, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a címvédő és háromszoros bajnok Testnevelési Egyetem.

A károlis lányok az első fordulóban a debreceni alakulatot győzték le magabiztos 2:0 végeredménnyel, majd a BME lányait hasonlóképpen a második fordulóban. Ezek után következett a legnagyobb kihívás, a címvédő Testnevelési Egyetem csapata. A két együttes az egész első félidőben fej-fej mellett haladt, amiből a Károlisok kerültek ki végül jobban, megnyerve ezzel az első szettet .A második félidő az elsőhöz hasonlóan fej-fej mellett haladt, azonban a végén a TE egymás után három kétpontos gólt is értékesített és sikeresen védekezte ki a támadásokat megnyerve a szettet. Szétlövésre került a sor, amit nehezített a lányainknak, hogy Huszár Dóra két kizárás miatt piros lapot kapott, így nem segíthette a csapatát. A szétlövés első gólját a nemrég Eb ezüstérmet szerzett Vajda Luca értékesítette, sajnálatosan ezután két lövést is kihagytak, míg ellenfelük szerzett egy újabb pontot. A negyedik körben Dobos Viviennek sikerült egy pörgéssel kétpontos gólt szereznie, de ekkor az állás már 5:4 volt a Testnevelési Egyetem javára, akik az ötödik kört is sikerrel vették, így a szétlövéssel 2:1 arányban megnyerve a mérkőzést.

A lányoknak azonban nem vette el a kedvét a vereség, a második játéknap első fordulójában 2:0-ra legázolták a medikusokat, majd egy szorosabb mérkőzésen a TE csapatát legyőző ELTE alakulatán is felülkerekedtek 2:0 arányban, aminek eredményeképpen „körbeverés” alakult ki a KRE, az ELTE és a TE között, amely lényegében eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Bár az utolsó fordulóban a lányok vesztettek egy szettet a szegediek ellen, a szétlövésesben Vajda Luca bravúros védésével és a 2:1-es győzelemmel beállt a végső sorrend, bajnok lett a Károli.

Az országos bajnokság mellett a MEFOB-on idén újra lezajlott a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság is a budapesti egyetemi csapatok egymás elleni eredményei alapján, így a Károlis lányok nem csak országos, de budapesti bajnokok is lettek.

A keret: Bálint Laura, Dobos Vivien, Huszár Dóra, Sági Bettina, Szűcs Fanni, Tallér Zsófi, Vajda Luca.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések