Az ország legnagyobb japán nyelvű könyvtára Egyetemünkön

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából 20.000 példányszámú könyvszállítmány érkezett Magyarországra Kagoshima megyéből a Honno Kote Projekt szervezésében.

2019. december 5-én a könyvadományból 5.000 darab könyv került átadásra a Károli Gáspár Református Egyetem számára, amelynek köszönhetően Magyarország legnagyobb japán nyelvű könyvtára jön létre Egyetemünkön. A Bod Péter könyvtárban tartott ünnepélyes könyvátadón részt vett Juhász Sandy, a Honno Kote Projekt vezetője, Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Dr. Varrók Ilona a KRE BTK Keleti Nyelvet és Kultúrák Intézetének intézetvezető docense, valamint az Intézet oktatói és hallgatói.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója keretében számos kulturális esemény került megrendezésre mind hazánkban, mind Japánban. Ezek közül kiemelkedő a két ország által akkreditált Honno Kote Projekt. A Honno Kote Projekt reményei szerint a könyvadományból részesült intézmények és Kagoshima megye között ennek köszönhetően egy kulturális kapcsolat kezdődhet el, amely testvérvárosi, cserediák illetve egyéb tanulmányi kapcsolatok mellett a gazdasági szereplők érdeklődését is magával hozhatja a jövőben. A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, illetve az ide jelentkezők számára a japán nyelvű irodalomhoz való hozzáférés nélkülözhetetlen segítséget nyújt majd tanulmányaikhoz, nyelvtudásuk fejlesztéséhez, valamint a japán kultúra mélyebb megismeréséhez.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép