Távoli hozzáférés biztosítása a KRE-n a tudományos adatbázisokhoz hallgatóinknak

KRE könyvtári szolgáltatásai között jelentős helyet foglal el számos tudományos elektronikus adatbázis előfizetése, biztosítva ezzel a szakirodalomhoz való széleskörű hozzáférést.

Az elektronikus információ az Egyetem valamennyi karán, kari könyvtáraiban, és telephelyén elérhető. A vészhelyzetre való tekintettel, a távoktatáshoz kapcsolódva Rektor úr engedélyezi a hallgatók számára a távoli hozzáférés lehetőségét ezekhez a teljes szövegű tartalmakhoz.

Erről a lehetőségről a hallgatókat NEPTUN üzenetben tájékoztattuk.
A március közepén kiküldött üzenetre válaszul több mint 2000 hallgatónk jelentette be igényét a távoli hozzáférés használatára. Ők már megkapták a szolgáltatás használatához szükséges jogosultságot.

Ha további hallgatóink szeretnének élni a lehetőséggel, kérjük, figyeljék NEPTUN fiókjukat, hamarosan újabb lehetőséget biztosítunk a csatlakozásra.


A veszélyhelyzetre való tekintettel számos tartalomszolgáltató mindenki számára ingyenesen biztosítja a hozzáférést bizonyos adatbázisaihoz. Ezekről az átmenetileg díjmentesen elérhető tartalmakról az EISZ a következő oldalon folyamatosan tájékoztat:


http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/378-a-koronavirus-jarvany-ideje-alatt-szabadon-hozzaferheto-nemzetkozi-szakirodalmi-forrasok.html
Nagyon sok egyéb lehetőség nyílik meg mostanában, amelyekről tájékozódhatnak a világhálón.
A kiegyensúlyozott, megbízható működés azonban az Egyetemünk által előfizetett adatbázisoktól várható.



Szabó Erika
KRE KSZ
vezető

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép