„A Károli így is része lesz a mindennapjainknak” - rektori tájékoztató az egyetem közösségéhez

Prof. Dr. Zsengellér József, egyetemünk rektora ezúttal videóüzenetben tájékoztat bennünket intézményünk aktuális helyzetéről.

-    A videóban többek közt arról is szó esik, hogy a tanévet a KRE mindenképpen a megszokott rendben szeretné lezárni, különös figyelmet fordítva a végzős hallgatókra.

-    A Károli Gáspár Református Egyetem vezetésének döntése értelmében az Egyetem hallgatói és munkavállalói részére elérhetővé vált a Microsoft Office 365 szolgáltatás.
Ennek keretében a hallgatók egyetemi e-mail címet, illetve 1 TB OneDrive tárhelyet kaptak, továbbá ingyenesen letölthetik az Office programcsomagot öt számítógépre és öt mobileszközre. Az egyetem munkavállalói részére távmunka támogatás céljából ideiglenesen, a fennálló helyzet idejére elérhetővé vált a Microsoft Teams alkalmazás.

-    A KRE könyvtári szolgáltatásai között jelentős helyet foglal el számos tudományos elektronikus adatbázis előfizetése, biztosítva ezzel a szakirodalomhoz való széleskörű hozzáférést. A vészhelyzetre való tekintettel, a távoktatáshoz kapcsolódva Rektor úr engedélyezte a hallgatók számára a távoli hozzáférés lehetőségét ezekhez a tartalmakhoz.

-    A Károli Gáspár Református Egyetem szeretne segíteni a bajbajutottakon is, így az elkövetkezendő időszakban lehetőség nyílik szervezett kereteken belül megvalósuló önkéntes segítségnyújtásra is, melynek részletei a honlapon és közösségi média felületeinken jelennek majd meg.

-    Református keresztyén egyetemként – a mi időszámításunkban –, a böjt utolsó hetébe, a nagyhétbe lépünk, ami az idei tanévben a tavaszi szünetet is jelenti. Nem lesz tanítás, így mindenkinek lesz ideje elmélkedni és imádkozni, ami azért is fontos, hogy ebben a szokatlan helyzetben is felismerjük Isten gondviselő szeretetét.

Az egyetem rektora által eddig kiadott közlemények az www.kre.hu oldalon olvashatók.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép