KRE aranyérem az országos és a budapesti Strandkézilabda Bajnokságon

2020. augusztus 25-én került sor a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség rendezésében a 2019/2020. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Strandkézilabda Bajnokságra, a budakalászi Lupa tónál.

Női ágon idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és címvédőként a Károli Gáspár Református Egyetem „lányai” vettek részt.

Az első mérkőzést a KRE csapata a Corvinus válogatottja ellen játszotta és 2:0-ra győzött. Magabiztos és lehengerlő játékkal kerekedett felül a Károli csapata két szettben is a Semmelweis Egyetem válogatott keretén, így már két győzelemmel várhatták a BME csapatát, amely eldönthette a bajnoki cím sorsát. Látványos és pörgős támadásokkal, nagyszerű összjátékkal és pontos befejezésekkel, valamint szép sáncokkal és kiemelkedő kapus-teljesítménnyel arattak újabb 2:0-ás győzelmet, bebiztosítva maguknak az aranyérmet. Az utolsó fordulóban a Debreceni Egyetem ellen már igazi örömjátékot láthattak a versenyre kilátogatók a KRE csapatától és az eredmény ezúttal sem maradt el: szettveszteség nélkül győztek hallgatóink az utolsó mérkőzésen is.  A Károli így veretlenül védte meg bajnoki címét és állhatott a dobogó legfelső fokára, immár harmadszor.

Az országos bajnokság mellett idén újra lezajlott a BEFS által rendezett Budapesti Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság is, így a lányok kétszeres címvédésnek örülhettek, hiszen tavaly is az ő nyakukba került az aranyérem.

A károlis keret: Vajda Luca, Lovász Brigitta, Tallér Zsófi, Szűcs Fanni, Vásárhely Réka, Nagy Petra, Gyetvai Csenge és Szaka-Berkesi Dóra (a képen balról jobbra)

Sok szeretettel gratulálunk a sikerhez!

Fotók: Kriston Attila

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép