KRE aranyérem az országos és a budapesti Strandkézilabda Bajnokságon

2020. augusztus 25-én került sor a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség rendezésében a 2019/2020. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Strandkézilabda Bajnokságra, a budakalászi Lupa tónál.

Női ágon idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és címvédőként a Károli Gáspár Református Egyetem „lányai” vettek részt.

Az első mérkőzést a KRE csapata a Corvinus válogatottja ellen játszotta és 2:0-ra győzött. Magabiztos és lehengerlő játékkal kerekedett felül a Károli csapata két szettben is a Semmelweis Egyetem válogatott keretén, így már két győzelemmel várhatták a BME csapatát, amely eldönthette a bajnoki cím sorsát. Látványos és pörgős támadásokkal, nagyszerű összjátékkal és pontos befejezésekkel, valamint szép sáncokkal és kiemelkedő kapus-teljesítménnyel arattak újabb 2:0-ás győzelmet, bebiztosítva maguknak az aranyérmet. Az utolsó fordulóban a Debreceni Egyetem ellen már igazi örömjátékot láthattak a versenyre kilátogatók a KRE csapatától és az eredmény ezúttal sem maradt el: szettveszteség nélkül győztek hallgatóink az utolsó mérkőzésen is.  A Károli így veretlenül védte meg bajnoki címét és állhatott a dobogó legfelső fokára, immár harmadszor.

Az országos bajnokság mellett idén újra lezajlott a BEFS által rendezett Budapesti Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság is, így a lányok kétszeres címvédésnek örülhettek, hiszen tavaly is az ő nyakukba került az aranyérem.

A károlis keret: Vajda Luca, Lovász Brigitta, Tallér Zsófi, Szűcs Fanni, Vásárhely Réka, Nagy Petra, Gyetvai Csenge és Szaka-Berkesi Dóra (a képen balról jobbra)

Sok szeretettel gratulálunk a sikerhez!

Fotók: Kriston Attila

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések