Ludovika Collegium - egyetemközi szakmai műhely egyetemisták számára

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói tehetséggondozó programot indít Ludovika Collegium néven. Az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium célja, hogy a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakemberek kerüljenek a közigazgatásba. Bárki pályázhat tudományterülettől és képzési szinttől függetlenül, aki magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben alap-, mester-, osztatlan vagy doktori képzésben, nappali munkarendben folytatja tanulmányait. A program azok számára bizonyulhat a leghasznosabbnak, akik érdeklődnek a közügyek, közszolgálat, kormányzás és közigazgatás iránt, vagyis a társadalomtudományi területek, különösképpen a jogi, a gazdasági és a menedzsmenttartalmú képzések illeszkednek a Ludovika Collegium programjához.
A program a nappali tagozatos tanulmányokat egészíti ki. A jelentkezési korhatár: 30 év.

 
A 2021 februárjában induló Ludovika Collegium a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva képez vezetőket a közigazgatás számára. A program olyan egyetemközi szakmai műhelyt és hallgatói közösséget hoz létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaihoz alkalmazkodó, külföldi tapasztalatszerzést is lehetővé tevő programban nagy szerepet kap a hallgatók személyre szabott fejlesztése, így a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákat is beépítenek a programba: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, csoportos projektmunkák várnak a résztvevőkre.
 
A jelentkezőket négylépcsős felvételi eljárás folyamán választják ki és a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatóknak biztosítanak lehetőséget a Ludovika Collegiumban való részvételre. Az egyetemi tanulmányok mellett folytatható, személyre szabott képzés résztvevői számára az NKE lakhatást és kiemelt ösztöndíjat biztosít. „A magyar államról gondolkodó, a nemzet és a társadalom múltját ismerő, a jelenét értő és a jövője iránt aggódó közösséget szeretnénk építeni, amely a Ludovika tradíciójára épül, de a modernitás iránt is elkötelezett”- foglalta össze a tehetséggondozó program célját Koltay András, az NKE rektora.
 
A legkiválóbb hazai és külföldi mentorok támogatásával megvalósuló hallgatói tehetséggondozó programra október 26-ig lehet jelentkezni.
 
A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatos további információk a https://ludovikacollegium.hu/ oldalon találhatók vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kérhetők.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép