Megjelent a Figyelő Felsőoktatási Rangsor

Megjelent a Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es lapszáma, melyből kiderül, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem ismét remekül teljesített.

 
A KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a pedagógusképzés képzési területi rangsor alapján 36 egyetemi kar közül a képzeletbeli dobogó második fokára állhat fel. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a képzési területre felvett hallgatóink 94,5%-a a BTK-t jelölte első helyen. A karon kimagasló a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya (82,2%), ami országosan a második legmagasabb érték.
 
Egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara az elmúlt években megkezdett minőségi megújulás eredményeként a jogi képzési területi rangsorban országosan a 4. helyen végzett.  Tudományos fokozattal rendelkező oktatóink aránya (92,3%) e területen is kiemelkedő, országosan a második legmagasabb.
A Kar elkötelezett a magas színvonalú oktatás irányában, melyet kiválóan példáz az is, hogy az általános felvételi eljárás során felvett hallgatóink közel fele 400-nál magasabb pontszámmal került be Karunkra.
A KRE-ÁJK által biztosított gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően a jogász osztatlan szakunkon végzettek rendelkeznek a 2. legmagasabb havi átlagos bruttó átlagjövedelemmel a képzési területen.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések