Elismerő oklevél Egyetemünk részére

A 2020-as Európai Hulladékcsökkentési Hét november 21-29. között került megrendezésre. A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság felkérésére és támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft volt.

A Hulladékcsökkentési Hét a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott a kezdeményezéshez és Láthatatlan hulladék címmel tartott online előadást a témában 2020. november 26-án. Szűcs Boglárka, a Károli Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet, Teremtésvédelmi Műhely munkatársa beszélt a gyártási folyamatok során keletkező hatalmas mennyiségű hulladékról – az úgynevezett láthatatlan hulladékról –, amely a vásárlás és használat során nem érzékelhető a felhasználó számára. Egy termék „megszületéséhez” rengeteg nyersanyagra és energiaforrásra van szükség, amelyek után bizony hulladék keletkezik. Ez a láthatatlan hulladék észrevehetetlen, ezért megnehezíti a vásárlási döntést és a felelősségvállalást.

Egyetemünk az alábbiakban olvasható elismerő oklevelet kapta a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatán való sikeres részvételéért.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép