Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Történettudományi Intézete és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában címmel 2021. február 25–26-án kétnapos nemzetközi tudományos online konferenciát rendez. Fővédnök és egyben a konferenciát megnyitja: Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

A konferencián három ország, 12 egyetemének, múzeumának, levéltárának, tudományos kutató szervezetének húsz történésze, kutatója osztja meg a legkülönbözőbb aspektusból a konferencia témájában végzett kutatásainak eredményeit.

A konferencia teljes programja ITT tekinthető meg.

A „Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában" című kétnapos konferencia regisztráció nélkül is élőben követhető az alábbi YouTube linkeken:

1. nap: https://www.youtube.com/watch?v=RoSANtBA2g0&feature=youtu.be

2. nap: https://www.youtube.com/watch?v=bXWHz_ey_Bw

Az M5 csatornán 2021. február 22-én, 20 órától az "Ez itt a kérdés…" című műsorban a konferencia apropóján fog beszélgetni a műsorvezetővel Dr. Bognár Zalán tanszékvezető egyetemi docens (KRE BTK Történettudományi Intézet, Új- és Jelenkori Történeti Tanszék), a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társaságának elnöke és Prof. Dr. Szakály Sándor egyetemi tanár (KRE BTK Történettudományi Intézet, Új- és Jelenkori Történeti Tanszék), a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, valamint Stark Tamás tudományos főmunkatárs (ELKH BTK Történettudományi Intézet).

Többek között a közelgő konferenciáról beszélt Dr. Bognár Zalán tanszékvezető egyetemi docens (KRE, BTK, Történettudományi Intézet, Új- és Jelenkori Történeti Tanszék), a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társaságának elnöke a Szent István Rádió Közélet című műsorában. Az interjú az alábbi linken meghallgatható 09:05 perctől.

 

A rendezvény Facebook eseménye itt található.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép