Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Történettudományi Intézete és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara Közösség és egyén – a szovjet fogságba hurcoltak kontextusában címmel 2021. február 25–26-án kétnapos nemzetközi tudományos online konferenciát rendez. Fővédnök és egyben a konferenciát megnyitja: Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

A konferencián három ország, 12 egyetemének, múzeumának, levéltárának, tudományos kutató szervezetének húsz történésze, kutatója osztja meg a legkülönbözőbb aspektusból a konferencia témájában végzett kutatásainak eredményeit.

A konferencia teljes programja itt tekinthető meg.

A konferencia regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2021. február 23-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Többek között a közelgő konferenciáról beszélt Dr. Bognár Zalán tanszékvezető egyetemi docens (KRE, BTK, Történettudományi Intézet, Új- és Jelenkori Történeti Tanszék), a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társaságának elnöke a Szent István Rádió Közélet című műsorában. Az interjú az alábbi linken meghallgatható 09:05 perctől.

 

A rendezvény Facebook eseménye itt található.

Következő eseményekNo result...

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések