ISTEN A XXI. SZÁZADBAN – virtuális fotókiállítás

A KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézetén belül tevékenykedő RefCOO 2019-ben kiírt fotópályázata során arra volt kíváncsi, hogy századunk embere hol keresi Istent a látható világban. A beérkezett művek nemcsak kivitelezésükben voltak sokszínűek: 334 fotó született vidéken és nagyvárosban, indusztriális képek, makró- és természetfotók, klasszikus és modern sajtófotók. A legfiatalabb alkotó 11, míg a legidősebb 80 éves volt.

A pályázatokat Prof. Dr. Békési Sándor teológus esztéta, Egyetemünk Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára; Haris László, Balogh Rudolf-díjas és érdemes művész, valamint Füle Tamás, a Parókia Portál szerkesztőségvezetője bírálta el.

A 26 kiválasztott képet húsvéthétfőtől (április 5-től) lehet megtekinteni az i21sz.hu online felületen. A kiválasztott fényképek mind egyedi módon közelítik meg a témát úgy, hogy közben a kivitelezésük is mesteri.  A válogatás fő szempontja a képekben megfogalmazott gondolat, a téma szellemileg izgalmas megoldása volt.

Az online kiállítás megalkotásánál törekedtek a szervezők arra, hogy ne egy megszokott online képgalériát hozzanak létre, hanem a valódi kiállítások hangulatát és sajátosságát idézzék elő a látogatókban, így például az egyes képeknél művészetelméleti összefüggésekre is felhívják  a néző figyelmét. (A kiállítás működéséről bővebb információt ide kattintva olvashatnak.)
A képek egy részéhez rövid filmeket készítettek: Bagdy Emőke, Balog Zoltán, Berkesi Judit, Csorba Lóránt (Lóci játszik), Gundel Takács Gábor, Horváth Gáspár (Jumodaddy), Nádasdy Ádám és Vecsei H. Miklós is kamera elé állt, hogy kommentálja a tárlat képei közül a kedvencét.

A kiállítás kapcsán Bársony Márton kiállítási kurátor, a RefCOO Kutatóműhely vezetője az index.hu-nak nyilatkozott: „Csodálatosan izgalmas, mennyi minden jut az emberek eszébe, mennyire gondolatébresztő, és milyen sok irányba ébresztett gondolatokat ez a pályázati kiírás.”

A kiállításról megjelent cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható el.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép