Isten éltesse a Földünket!

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Az időpont arra utal, hogy 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében, melyhez megindításakor több mint 25 millió amerikai csatlakozott, ma pedig szinte az egész Földre kiterjedt az általa kezdeményezett mozgalom. Magyarország 1990-ben csatlakozott ehhez a környezetvédelmi jeles naphoz, azóta tartanak a Föld napjával kapcsolatos eseményeket, rendezvényeket. Kezdetben a földi élet kialakulását, a Föld születésnapját ünnepelték e napon, mára a környezet- és természetvédelem egyre aktuálisabb kérdéseire hívja fel a figyelmet a megemlékezés.

Dr. Bogár László közgazdász, a Károli Gáspár Református Egyetem Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének egyetemi docense a gondola.hu oldalon megjelent, a Föld napja alkalmából írt cikkében Földünk állapotáról, a teremtett világ megbomlott rendjéről és a gazdasági növekedés hátrányairól beszél. Pozitívumként kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben a „jó hír egyelőre csak annyi, hogy egyre többen ismerik fel, hogy az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a mindent elpusztító katasztrófát”.

A Dr. Bogár László által írt, a Földünket köszöntő cikk teljes egészében itt olvasható:
https://gondola.hu/cikkek/119260-A_Fold_napja.html

Április 22-e nem csak a Föld születésnapja, hanem maga a cikk írója is a Föld napján született, ezért Isten éltesse a Földünket és Isten éltesse a 70. születésnapját ünneplő Dr. Bogár László tanár urat!

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép