Egyetemünk ad otthont az Első Magyar Jogi Könyvszalonnak

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. Az Első Magyar Jogi Könyvszalon – mely 2021. szeptember 18-án kerül megrendezésre – ehhez kíván hozzájárulni. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen, a felújított Károlyi-Csekonics-palotában.

A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság - a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás értelmében megvalósuló - hagyományteremtő rendezvénye elsősorban a Kárpát-medencében jogi könyvkiadással foglalkozó kiadók kínálatának, valamint az ehhez kapcsolódó innovatív közéleti gondolkodásnak kíván fórumot biztosítani.

Az érdeklődőket tizennyolc magyar nyelvű, jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várja az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival és könyvbemutatókkal. A rendezvényen kedvezményes áron lehet szakkönyveket, tankönyveket vásárolni, valamint neves szerzők dedikálják műveiket. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket kínál sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel. Mindezeken túl lehetőség lesz digitális bemutatókon való részvételre, ahol a jogászok munkáját segítő online eszközöket, jogtárakat, jogkódexet ismertetnek.

A rendezvény programja itt olvasható: https://jogikonyvszalon.hu/program/

Az Első Magyar Jogi Könyvszalonon való részvételhez védettségi igazolvány szükséges.

A rendezvény kiemelt figyelmet szentel a joghallgatóknak, de minden jog iránt érdeklődőnek egyaránt szól. A szeptember 18-án megrendezésre kerülő jogi könyvszalon apropóján „mesterségem címere” címmel induló interjúsorozatban a jogász szakma jeles képviselőivel azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy miért érdemes a jogászi hivatást választani? Mi jelenthet motivációt ezen a kihívássokkal teli pályán? Mi a szakmai siker titkos receptje? Létezik-e szakmai küldetéstudat? Érdemes-e jogi könyveket forgatni, és egyáltalán van-e értelme még könyvet olvasni manapság?

Az interjúsorozat harmadik részében Prof. Dr. Czine Ágnes alkotmánybíróval, a Károli Gáspár Református Egyetem rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettesével beszélgettek számára fontos könyvekről, hivatásáról, illetve arról, hogy jogászként mi motiválja a hétköznapokban. Az interjú megtekinthető itt:


 

A rendezvényről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://jogikonyvszalon.hu/

 

Fotó: Sebestyén László/reformatus.hu

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések