Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét!

Szilágyi Áron, Egyetemünk végzett pszichológia szakos hallgatója rendkívül magabiztos vívással, szinte hibátlan teljesítménnyel legyőzte a férfi kard egyéni döntőjében az olasz Luigi Samelét, ezzel másodszor is megvédte olimpiai bajnoki címét a tokiói olimpián!

A győzelemmel duplán is történelmet írhatott. Egyrészt ő lehetett az első férfi a világon, aki egyéniben háromszor is győzött kardban, másrészt a legsikeresebb magyar olimpiai sportág legeredményesebb egyéni olimpikonjává válhatott, ugyanis még a nagy elődök közül sem volt képes arra senki, hogy háromszor nyerjen egyéniben aranyérmet.

 

Ezúton gratulálunk Áronnak az elért eredményhez!

A győzelem pillanatai az alábbi videóban visszanézhetők:

 

A kard egyéni azon kevés versenyszám közé tartozik, amely eddig minden nyári olimpia programján szerepelt. Toronymagasan a magyar vívók teljesítettek benne a legjobban, hiszen az eddigi 28 aranyéremből 14-et szereztek meg. Nem sok versenyzőnek adatott meg a címvédés, a mieink közül eddig Fuchs Jenőnek (1908, 1912), Kárpáti Rudolfnak (1956, 1960) és Szilágyi Áronnak sikerült, rajtuk kívül ugyanez a szovjet Viktor Krovopuszkovnak (1976, 1980) és a francia Jean-Francois Lamournak (1984, 1988) jött még össze. Közülük utóbbinak volt esélye harmadszor is győzni, ám 1992-ben, az elődöntőben az olasz Marco Marin jobbnak bizonyult nála, s meg kellett elégednie a bronzéremmel. (forrás: nemzetisport.hu)

 

Fotó: Mirkó István

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép