Harmadszor is a dobogó legfelső fokán állhatott Egyetemünk

2021. augusztus 11-én a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében került sor a Sukorói Szabadstrandon, az EFOTT Fesztivál keretein belül a strandkézilabda  Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságra (MEFOB).

A bajnokságra női kategóriában Egyetemünk mellett nevezett a Testnevelési Egyetem és a Semmelweis Egyetem is. A csapatok oda-visszavágó alapon mérkőztek meg egymással, így minden csapat négy alkalommal léphetett homokra, hogy megszerezze a bajnoki címet. A versengést végül a Károli női csapata veretlenül fejezte be, így Egyetemünk egymás után a harmadik, összességében pedig a negyedik országos bajnoki címét szerezte meg, egyúttal kvalifikálta magát az Egyetemek Európa Bajnokságára is (a verseny 2022-ben kerül majd megrendezésre a lengyelországi Łódźba).

A KRE női csapata ráadásul ezúttal is az országos bajnokság mellett a budapesti bajnoki címnek is örvendhetett - immáron szintén az egymást követő harmadik évben.

A keret: Móré Katalin, Hársfalvi Zsófia, Vágó Krisztina, Szűcs Fanni, Horti Liliána, Nagy Petra, Vásárhely Réka, Lovász Brigitta, Berkesi Dóra és Vajda Luca.

Ez az év azonban nem csak a hölgyeknek hozott sikert, hanem az uraknak is. Egyetemünk férfi csapata a csoportkörökből legyőzve a Pécsi Tudományegyetemet és a kecskeméti Neumann János Egyetem csapatát, két győzelem és egy vereség mellett döntőt játszhatott a Budapesti Corvinus Egyetem együttesével. Bár a végén a Corvinus állhatott a dobogó legfelső fokára, a károlis csapat nyakában szépen csillogott az ezüstérem is.

A díjátadó ünnepségre késő délután került sor, ahol a díjakat Szávay László, az Egyetem kancellári főtanácsadója, Kovács György a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese, Bartha Zsolt a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Pontyos Peggi a Magyar Kézilabda Szövetség képviselője, a Magyar Strandkézilabda Bajnokság főszervezője adták át a csapatoknak.

Dr. habil. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony gratuláló levele az alábbiakban olvasható:

Móré Katalin, Hársfalvi Zsófia, Vágó Krisztina, Szűcs Fanni, Horti Liliána, Nagy Petra, Vásárhely Réka, Lovász Brigitta, Berkesi Dóra és Vajda Luca részére

Tisztelt Hallgató!

Örömmel értesültem arról, hogy a 2021. augusztus 11-én megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság keretében, a strandkézilabda sportágban Egyetemünk női csapata aranyérmet szerzett!

Ezúton szeretnék a Károli Gáspár Református Egyetem egész közössége nevében szívből gratulálni személy szerint Önnek is, hiszen az elért nagyszerű sportteljesítményhez – hogy az egyetemi csapat ismét a dobogó legfelső fokára állhatott – Ön is hozzájárult lelkesedésével, tehetségével, kitartásával, kitűnő játékával! Büszkeséggel tölt el, hogy Intézményünk nem csupán a strandkézilabda verseny főszervezőjeként, hanem kiváló csapata révén a versenyszám cselekvő, eredményes résztvevőjeként is beírta magát a magyar főiskolások, egyetemisták sporttörténelmébe.

Külön örömömre szolgál, hogy Egyetemünk női csapata, s annak minden egyes tagja egy ilyen nehéz, lemondásokkal teli év után vehetett ismét részt ezen a rendezvényen és megmutathatta a csapategységét, szorgalmát, tudását. A kitartó munkának köszönhetően nemcsak követendő, jó példát mutat ezzel a szép eredménnyel hallgatótársainak, minden sportolni vágyó fiatalnak, hanem egyúttal az országos sporteseményen elért kiemelkedő eredménnyel a Károli Gáspár Református Egyetem, mint egyházi felsőoktatási intézmény jó hírnevét is tovább öregbítette.

A jövőben is hasonlóan szép sikereket, az elkövetkezendő megmérettetésekhez eredményes felkészülést kívánok, valamint egyetemi tanulmányaira, munkájára Isten gazdag áldását kérem, és további jó egészséget kívánok!

Budapest, 2021. augusztus 24.

Dr. habil. Czine Ágnes
rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes

 

 

Fotók: Bercsényi-Tóth Claudia

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések