Gyűjtést indított a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat afgán menekültek megsegítésére

Intenzív gyűjtést indított a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat afgán menekültek megsegítésére. A cél hárommillió forint összegyűjtése. Az összeg kétszáz, Pakisztánba menekült afgán család és gyermek ideiglenes ellátására elegendő.

Afganisztán humanitárius válságot él át, csak idén több mint félmillió ember kényszerült elhagyni otthonát. Az afgán menekültek mintegy háromnegyedét a szomszédos Iránban és Pakisztánban fogadták be, több mint 2,2 millió személyt regisztráltak e két országban. A lakóhelyüket elhagyni kényszerült afgánok az erőszak és a hajléktalanság mellett a szárazsággal és az élelmiszerhiánnyal is küzdenek, valamint korlátozott az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésük is. Helyzetüket tovább súlyosbítja a közelgő tél, amely a térségben akár mínusz 12 fokos hideget is hozhat.

A „Tehillim Segítő Kezek” szervezet ezer, Pakisztánban élő afgán menekült családnak igyekszik ételt, menedéket és ruházatot adni. Az eddig összegyűlt adományok mintegy 70 család ellátására elegendők. A cél, hogy további 900 családnak segítsenek. Ehhez még 14 millió forintra van szükség. A pénz összegyűjtéséhez hív nemzetközi összefogásra a pakisztáni református közösség.

A Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik a felhíváshoz. Az egyház és a Szeretetszolgálat legalább 3.000.000 forintot szeretne összegyűjteni, amely 200 menekült család és gyermek ideiglenes ellátásához lenne elegendő.

„Arra kérjük református testvéreinket, hogy hallják meg a karachi református gyülekezet felhívását és lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá az afgán menekülttáborban fedél nélkül maradt és kétségbeesett emberek megsegítéséhez adományukkal” – kéri Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának elnöke.

A közös adománygyűjtéséhez az adomany.jobbadni.hu oldal útján, valamint a Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára (IBAN: HU67 1070 2019 8500 8898 5110 0005; SWIFT-kód: CIBH HU HB) történő utalással (KÖZLEMÉNY: Afganisztán) lehet csatlakozni, november 19-ig.

A menekülteket segítő szervezet arra kéri támogatóit, hordozzák imádságban a pakisztáni keresztyéneket, köztük a Tehillim Pakisztánt és a karachi református gyülekezetet, hogy Isten óvja és őrizze mindnyájukat, amíg biztonságos hazatérésükre nincs kilátás. Hordozzuk imádságban kinti testvéreinket embert próbáló szolgálatukban, és lehetőségeink szerint adományainkkal is segítsük őket, hogy ezek a családok is megtapasztalják általunk Krisztus szeretetét és könyörületét!

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések