Decemberi Ökoest előadás: Glasgow-tól Magyarországig. Klímapolitika minden szinten.

Az Ökogyülekezeti Mozgalom (KRE Teremtésvédelmi Műhely) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai „Ökoestek” címmel folytatódnak az online térben.

A teremtett világgal való gondos bánásmód mindannyiunk feladata. Az MRE teremtésvédelmi programja, az Ökogyülekezeti Mozgalom előadásokkal, tájékoztató foglalkozásokkal hív minden felelősen gondolkodó embert közös eszmecserére.

A decemberi ökoest programja:
GLASGOW-TÓL MAGYARORSZÁGIG - Klímapolitika minden szinten

Időpont: 2021. december 1. (szerda) 18:00-19:30
Helyszín: Zoom alkalmazás
Előadó: dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium), református vallástanár

Röviden a tartalomból:
A közelmúltban zajlott a globális éghajlatváltozással foglalkozó világtalálkozó Glasgowban. Milyen ügyekben történt előrehaladás a közel kétszáz ország delegációi által folytatott egyeztetések során? Sikerült-e olyan megállapodásra jutni, ami elősegíti a széntüzelés kivezetését? Van-e még esély elérni a Párizsi Megállapodás célkitűzéseit, születtek-e most olyan eredmények, amelyek segítenek még kellő időben megálljt parancsolni a klímaváltozásnak? Magyarország milyen vállalásokat tett és egyáltalán hol tartunk a 2050-re vállalt klímasemlegesség felé vezető úton?

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni: https://forms.gle/ky1jtgiHNKP6o1N79

Jelentkezési határidő: 2021. december 1. 12:00

A belépéshez szükséges információkat, elérhetőségeket az előadás napján küldik el a jelentkezés során megadott e-mail címekre.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép