Az Év Egyetemi Sportolója lett hallgatónk

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hagyományaihoz híven megtartotta az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját. Idén egyetemünk hallgatója, az elsőéves, jogász szakos Veres Amarilla, a párbajtőr egyéni kerekesszékes vívás olimpiai bajnoka is kitüntetésben részesült.

Veres Amarilla a XXXII. tokiói nyári olimpián nyert aranyérmet a kerekesszékes vívók párbajtőr versenyében egyéniben, míg csapatban 5. helyezett lett a magyar válogatottal. A Károli Magazin őszi számában hallgatónk rövid interjúban értékelte az olimpiai szereplést, most ezt idézzük:

A riói 5. helyezés után gondoltad volna, hogy Tokióban aranyérmes leszel?
Nagyon reménykedtem benne, az elmúlt 5 évem csak erről szólt, Tokióval keltem és feküdtem. Abban biztos voltam a kiutazáskor, hogy életem legjobb formájában mentem neki a versenynek. A rengeteg beletett munka eredménye volt ez az aranyérem. Nem csak az én munkám, hanem az egész csapatom munkája. Vívóedzőim Kovács Iván, Bódy István, erőnléti edzőm Kurucz Attila, sportpszichológusom Faludy Viktória, dietetikusom Somogyi-Kovács Anita és persze a családom és szeretteim.

Miben volt más számodra az idei paralimpia?
Teljesen más volt az egész felkészülésem, klubot is váltottam és otthonra találtam a BVSC-ben. Már tudtam mire számíthatok a faluban és nem hagytam, hogy átjárjon a "Paralimpia" érzés, csak a feladatra és a vívásra koncentráltam.

Csapatban 5. helyezett lett a magyar válogatott, neked személy szerint mennyire nehéz az egyéni verseny után csapatban is helytállni?
A csapatverseny mindig más hangulatú, az egyéniben csak magadra vagy utalva, ehhez képest a csapatban egymásért küzdünk. Nekem ez extra motivációt szokott adni, és azon vagyok, hogy kiadjam magamból a maximumot a csapatban is.


Sok szeretettel gratulálunk az Év Egyetemi Sportolója Díjhoz!


A díjátadó ünnepségről bővebben itt olvashatnak:
https://mefs.hu/egyetemista-olimpiai-es-vilagbajnokok-vehettek-at-dijat-a-mefs-galajan/

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések