Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának legfrissebb, téli száma már elérhető kari épületeink közösségi tereiben, illetve kiadványaink között online formában is olvasható.

Ízelítő a tartalomból:

Bízom benne, hogy a jövő református elitje a Károli Egyetemről fog kikerülni.

Közel egy éve választották meg Balog Zoltán dunamelléki püspököt a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökévé. Most készült interjúnkban többek között gyermekkoráról, a Károli Egyetem kiemelt szerepéről, és a fiatalság megszólításának lehetőségeiről is beszélt.

 

 

 

Ahogyan eredményeinkből, az egyetem dinamikus fejlődéséből látható, a Károli Gáspár Református Egyetem mind oktatói, tudományos és diákköri munkájában, mind pedig képzési lehetőségeiben intenzíven fejlődik és egyre több elismerést szerez."

Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettest kérdeztük rektori megbízatásának végén az elmúlt időszak feladatairól, nehézségeiről.

 

 

Tudom, hogy nincsenek véletlenek, hiszek a Jóisten gondviselésében és irányításában, ezért boldog vagyok, hogy minden így alakult és nem a színész szakmát kezdtem el először.

Kisfaludy Zsófia színművész 2021-ban végzett egyetemünk színháztudomány mesterképzési szakán. Alumni rovatunkban pályájának nem hétköznapi alakulásáról kérdeztük, illetve mesélt a színész szakmát az elmúlt években mélyen érintő járványhelyzet okozta nehézségekről, valamint arról is beszélt, mit is adott neki a Károlin töltött két év.

 

 

Állandó rovataink mellett további érdekes, figyelemfelkeltő és aktuális témákra is felhívjuk a figyelmet téli számunkban:

  • Útravaló című új rovatunkban Prof. Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes gondolatait olvashatjuk az Efezusi levél néhány igeverse alapján.

  • A párkapcsolat pszichológiájáról a Lelkimorzsa rovatban írunk, illetve bemutatkozik Horváth László ÁJK HÖK elnök, valamint Horváth Krisztián EHÖK elnök is. #KREatív rovatunkban hallgatóink által beküldött alkotásokból válogattunk.

 

A magazin online formában a képre kattintva olvasható, illetve kiadványaink között is megtalálható a honlapon:

 

Kérdések, észrevételek esetén írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.