Tudás, sport, egészség - sportfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések indultak egyetemünkön

Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, az MTK sportegyesület elnöke és Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem volt rektora is részt vettek egy megbeszélésen, amelynek témája az egyetemi sportélet, az egészséges életmód kialakításának fontossága, az egyetemi közösség erősítése a sportélet tekintetében, valamint a sport és tanulás közötti pozitív hatásmechanizmusok volt.

A Károli Gáspár Református Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói a szellemi fejlődésen kívül a testi egészség megőrzésével is foglalkozzanak: egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül választhatnak hallgatóink, egyetemünk több épületében edzőterem áll rendelkezésükre. A Károli-egyetem elkötelezett sportolóinak karriertámogatásában is, egyéni, kedvezményes tanrenddel teszi lehetővé, hogy hallgatóinak tanulmányai összhangban legyenek a sportkarrierrel.

A megbeszélésen számos olyan lehetőség körvonalazódott, melynek segítségével a jövőben hallgatóink részére meg inkább biztosítani tudjuk a sportolási lehetőségeket és ez által egy tudatosabb és egészségesebb életmód kialakítását.

 

 


Képen szereplő személyek balról jobbra: Deutsch Tamás, Bán Teodóra, Prof. Dr. Trócsányi László, Dr. habil. Szuchy Róbert, Mocsai Lajos