Tudás, sport, egészség - sportfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések indultak egyetemünkön

Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, az MTK sportegyesület elnöke és Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem volt rektora is részt vettek egy megbeszélésen, amelynek témája az egyetemi sportélet, az egészséges életmód kialakításának fontossága, az egyetemi közösség erősítése a sportélet tekintetében, valamint a sport és tanulás közötti pozitív hatásmechanizmusok volt.

A Károli Gáspár Református Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói a szellemi fejlődésen kívül a testi egészség megőrzésével is foglalkozzanak: egyetemünkön 9 csapatsport és rengeteg tömegsport közül választhatnak hallgatóink, egyetemünk több épületében edzőterem áll rendelkezésükre. A Károli-egyetem elkötelezett sportolóinak karriertámogatásában is, egyéni, kedvezményes tanrenddel teszi lehetővé, hogy hallgatóinak tanulmányai összhangban legyenek a sportkarrierrel.

A megbeszélésen számos olyan lehetőség körvonalazódott, melynek segítségével a jövőben hallgatóink részére meg inkább biztosítani tudjuk a sportolási lehetőségeket és ez által egy tudatosabb és egészségesebb életmód kialakítását.

 

 


Képen szereplő személyek balról jobbra: Deutsch Tamás, Bán Teodóra, Prof. Dr. Trócsányi László, Dr. habil. Szuchy Róbert, Mocsai Lajos

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép