Elindul a Károli Interdiszciplináris Akadémia

Egyedülálló tehetségprogramot indít a Károli Gáspár Református Egyetem. A Károli Interdiszciplináris Akadémia (röviden: KIDA) Prof. Dr. Trócsányi László rektor rektori programjának egyik kiemelt célkitűzéseként létrehozott tehetséggondozói műhely, amelynek feladata a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása. A KIDA a Károli-egyetem szellemiségén és az universitas egyetemességén alapszik, s a 2022/2023. tanévben kezdi meg működését. A Károli Interdiszciplináris Akadémia létrehozásáról április 28-i ülésén döntött az egyetem Szenátusa.

Intézményünk fontosnak tartja, hogy az egyetem különböző karain tanulmányokat folytató hallgatók között a KIDA keretein belül olyan szakmai kapcsolat jöjjön létre, amely túlmutat a hagyományos egyetemi tanulmányokon.  A képzés során a megszokott tanulási helyzeteken kívül változatos ismeretszerzési formákat is kínál az akadémia: kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek, kirándulások alkalmával bővíthetik ismereteiket hallgatóink. A KIDA további célja, hogy a speciális tehetséggondozó programban részt vevő hallgatók életútját figyelemmel kísérje, számukra pályaválasztási tanácsadással is rendelkezésre álljon.

A Károli Interdiszciplináris Akadémia négy képzési műhellyel várja a károlis hallgatókat:

  1. Diaszpóra és kisebbségek képzési műhely
  2. Európa helye a világban képzési műhely
  3. Családvédelem – középpontban a gyermek (CSAK a gyermek) képzési műhely
  4. Református Emlékezet, Tradíció, Önazonosság (RETRO) képzési műhely

 

A most induló, egyedülálló tehetséggondozó program a többnézőpontúság elsajátítása mellett ösztöndíjat biztosít az abban résztvevőknek. Képzéseink használható és értékesíthető tudást, ismert hazai szakértők és nemzetközi előadók megismerését, elsőrangú kapcsolati hálót nyújtanak. A KIDA elsődleges célja a tudományterületeken átívelő együttműködés és együttgondolkodás előmozdításának támogatása, az egyetem karain tanuló hallgatók közötti szakmai kapcsolatok elmélyítése.

A Károli Interdiszciplináris Műhelyről részletesen a KIDA menüpontban olvashatnak:

http://www.kre.hu/KIDA

A tehetséggondozó program a Magyarországi Református Egyház és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megkötött közfeladat-finanszírozási szerződés keretein belül valósul meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép