Meghívó a Collectio Hoppaliana megnyitó ünnepségére

2022. május 25-én ünnepélyes keretek között kerül átadásra Hoppál Mihály, Prima- és Széchenyi-díjas néprajzkutató által a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar könyvtárának adományozott gyűjteménye. A hungarológia, magyar néprajz, összehasonlító folklorisztika, etnoszemiotika, vallás- és mitológiakutatás, illetve samanológia számos területét felölelő gyűjtemény a könyvtár egy önálló termében került elhelyezésre. A Collectio Hoppaliana nevet viselő terem megnyitó ünnepségére 2022. május 25-én, szerdán, 11 órakor kerül sor a Károlyi-Csekonics-palota konferenciatermében.

Az eseményt megnyitja: Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Dr. habil. Horváth Géza a BTK dékánja
Beszédet mondanak:
Hóvári János PhD, a KRE BTK Történettudományi Intézetének docense
Tari János PhD, a KRE BTK Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének docense
Szabados György PhD, a László Gyula Kutatóközpont és Archívum igazgatója, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze, a Szent István Király Múzeum történész tanácsadója

Előadást tart: Hoppál Mihály DSc, professor emeritus, az MTA doktora
Előadásának címe: Sámánok között

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a https://btk.kre.hu/konyvtarmegnyito/ címen.

Hoppál Mihály néprajzkutató, egykori sárospataki és debreceni diák, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, Prima- és Széchenyi-díjas kutató, az MTA BTK Néprajztudományi Intézetének és az Európai Folklór Intézetnek volt igazgatója, a Nemzetközi Sámánkutató Társaság alapító és örökös elnöke, a Nemzetközi Vallástudományi Társaság tiszteletbeli tagja, a Magyar Vallástudományi Társaság volt elnöke, a Tartui Egyetem díszdoktora, az Orosz Földrajzi Társaság aranyérmével kitüntetett etnológus.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép