Elindul a Károli Szabadegyetem

Megnyitja kapuit a Károli Gáspár Református Egyetem és elindul ismeretterjesztő előadássorozata, a Károli Szabadegyetem. A hiánypótló rendezvénysorozattal Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Károli Gáspár Református Egyetem szellemiségének formálását és a szabadegyetemi értékrend és nyitottság harmóniájának megteremtését tűzte ki célul.

A Károli Szabadegyetem közérthető nyelven, tudományos és egyben aktuális témákkal foglalkozó előadásokkal, az adott tudományterület neves képviselőinek előadásában várja a Károli Közösség tagjain túl mindazon érdeklődőket, akik nyitottak a világra és a mindennapi életüket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágynak.

A Károli Gáspár Református Egyetem ismeretterjesztő előadássorozatát a tanév során havonta egy alkalommal rendezi meg, az esti órákban. Az előadássorozat helyszíne a gyönyörűen felújított Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes.

Az első előadást – amelyre a Magyar Jogász Egylettel való együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra címmel.

Időpontja: 2022. május 25., szerda este 18 óra
Házigazda és beszélgetőpartner: Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő
Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota, aula (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)

Az ismeretterjesztő előadás előtt, regisztrált vendégeink számára vezetett történelmi séta lehetőségét is biztosítja az egyetem az előadás helyszínén, a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Károli Szabadegyetem első előadására az alábbi linken regisztrálhat:
http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

A Magyar Jogász Egylet képzés keretében is meghirdeti a Károli Szabadegyetem első előadását, melyre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/179

Az előadáson való részvételért 1 kreditpont kapható. Regisztrálni 2022.05.24. 16 óráig van lehetőség (a szabad helyek függvényében).

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadásokat rögzítjük, és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép