Vezető sportszakemberekkel ülésezett az egyetem vezetése sportfejlesztés témában

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetésének, illetve Prof. Dr. Trócsányi László rektor rektori programjának is hangsúlyos pontja, hogy kiemelt prioritásként kezelje a hallgatók sportolási lehetőségeinek és körülményeinek fejlesztését. Ennek érdekében április 21-én elindult a sportfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetés egyetemünkön, melynek második ülésére május 11-én került sor. A május 11-i egyeztetésen az ország vezető hat sportegyesületének vezetői is meghívást kaptak, így a második alkalommal megtartott ülésen további előremutató, érdemi munka zajlott.

Egyetemünkön a 2022/2023. tanév kezdésével felmenő rendszerben bevezetésre kerül a kötelező testnevelésóra, melynek feltételeit biztosítani kívánja az egyetem. A Prof. Dr. Trócsányi László rektor által közzétett sportágválasztó felhívásra érkező hallgatói válaszok is alátámasztják és bizonyítják a sportolási lehetőségek és a sportolási körülmények bővítése iránti valós igényt.

A május 11-én megtartott egyeztetésen Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására részt vett Deutsch Tamás, az MTK és a SOSZ elnöke, Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója, Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, Paján Viktor, az FTC létesítményvezetője, Imre Géza, a Budapest Honvéd Egyesület sportigazgatója, Markovits László, a Vasas SC elnöke, Vajk Magdolna, a Vasas marketing vezetője, akik szakmai tanácsaikkal, tapasztalataik átadásával segítették a Károli Gáspár Református Egyetemen történő lehetséges fejlesztések megvalósítását.

A résztvevők – a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Károli Gáspár Református Egyetem – megállapodtak, hogy egy általános együttműködési megállapodást kötnek egymással a kötelező egyetemi sport bevezetése és az egyetemi sportélet megszervezése kapcsán, valamint egymás kölcsönös támogatása és segítése érdekében a felek szolgáltatásaikat is megnyitják egymásnak. Deutsch Tamás elnök kiemelte, hogy az együttműködés a két érdekelt között első és modellértékű, egyben példamutató megállapodás kíván lenni, mely közös érdeket szolgál az egyetem, az egyesületek, a sportolók és a hallgatók igényeinek megfelelően.

A kötelező testnevelésórák felvehetőségének, az órák teljesítésének lehetőségét az egyetem a saját létesítményein belül, illetve külső együttműködések megvalósulásával tervezi. A kötelező testnevelésórák bevezetésével ugyanis hangsúlyossá válik a szélesebb sportválasztási kínálat megteremtése, valamint, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett, felvehessék és folytathassák korábban megkezdett sporttevékenységüket is. Az egyetem számára a jövőben is fontos sportoló hallgatóink sikere, melyet minden hallgató közös sikerként értékel.

A megbeszélésen szóba került a kötelező testnevelésóra bevezetése mellett az egyetemi sportegyesület megalapításának lehetősége is. A részt vevő egyesületek képviselői egyhangúlag támogatták az egyetem sportegyesületének megalakulását célzó törekvéseket, melynek megvalósulását kiváló szakmai tudásuk megosztásával is segítenék.

A jövőbeni szakmai együttműködés feltételeinek kialakításával Deutsch Tamás elnök mellett az egyeztetésen részt vett egyesületek is nyitottak a lehetőségek áttekintésére, a széles körű együttműködés alapjainak kialakítására, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem sporttal kapcsolatos körülményei fejlődjenek, hogy az együttműködés a hallgatók eredményeit segítse, ezáltal az egyetemi sportélet szintet lépjen.


Az egyetem képviseletében részt vett a megbeszélésen:
Bán Teodóra, közkapcsolati és kommunikációs főigazgató
Dr. Csáki-Hatalovics Gyula Balázs, gazdasági főigazgató
Dr. habil. Szuchy Róbert, oktatási rektorhelyettes
Dr. Molnár Zoltán, rektori hivatalvezető
Dr. Dobrotka-Mayer Annamária, rektori kabinetvezető

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép