Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának legfrissebb, tavaszi száma már elérhető kari épületeink közösségi tereiben, illetve kiadványaink között online formában is olvasható.

Ízelítő a tartalomból:

„olyan felelős fiatal értelmiségieket akarunk elindítani az életbe, akik egykoron átveszik tőlünk a stafétabotot” – a Prof. Dr. Trócsányi László rektorral készült interjúnkban szakmai tapasztalatairól, az egyetemen most induló új projektekről, illetve a jó tanár ismérveiről is beszélgettünk, valamint arra is választ kaptunk, hogy mikor és hogyan kezdődött a Károli-egyetemmel való kapcsolata.

 

 

 

 

Gyerekkorukból ismerik egymást, hasonló személyiségek, akik végül ugyanazt a hivatást is választották: mindketten pszichológia szakon végeztek a Károli Gáspár Református Egyetemen. Bár évfolyamtársak nem voltak, végül mégis ugyanabban az évben diplomáztak. A közös zenei ízlés összekapcsolta őket, így egyetemi éveik alatt megalakult a zenekaruk, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Alumni rovatunkban a Platon Karataev alapító tagjaival, Balla Gergővel és Czakó-Kuraly Sebestyénnel beszélgettünk.

 

Programajánló rovatunkban ezúttal a társasjátékok világába kalauzoljuk az érdeklődőket: A Mit Játsszunk? vlogot 2017 januárjában indította el egyetemünk két alumni hallgatója: Győri Zoltán és Győri-Nádai Réka. Cikkünkben sorra vesszük a társasjátékozás előnyeit, lehetséges buktatóit, illetve tippeket is adunk, hogy miként érdemes elindulnunk a társasjátékok világában, ha még újak vagyunk a témában. Zoli életének meghatározó pontjain keresztül pedig még arra is fény derül, hogy mit tud hozzátenni egy-egy játékalkalom a hétköznapjainkhoz, személyiségünkhöz.

Állandó rovataink mellett további érdekes, figyelemfelkeltő és aktuális témákra is felhívjuk a figyelmet tavaszi számunkban:

  • Útravaló című rovatunkban a Húsvét utáni létforma címmel olvashatjuk Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes gondolatait.
  • Kitekintő rovatunkban ezúttal a Szólj Be a Papnak!Hol van Isten a bajban? című rendezvényén jártunk, s a programsorozat kapcsán beszélgettünk Vígh Tamással, az esemény egyik szervezőjével. Az este kapcsán pedig megkerestük Tóth Gabi énekesnőt is, akit többek között a hitéről, illetve a Szólj Be a Papnak! rendezvényen való szerepléséről is kérdeztünk.
  • Lelkimorzsa rovatunkban pedig ezúttal az álmok szerepével és jelentőségével kapcsolatban bővíthetjük ismereteinket.

 

A magazin online formában itt olvasható, illetve kiadványaink között is megtalálható a honlapon:

Kérdések, észrevételek, témajavaslatok esetén írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép