A felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdésekről egyeztetett Trócsányi László rektor

Prof. Dr. Trócsányi László rektor Csák János kulturális és innovációs miniszterrel egyeztetett a magyar felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdéseiről. Az újonnan létrehozott Kulturális és Innovációs Minisztérium szakterületei közé tartozik az innováció, a kultúra, a családpolitika, a kutatás, a tudomány, a gyermekjólét mellett a felsőoktatás területe is.

Az egyetem kiemelt feladatkörének tartja a tehetséggondozás kérdését, így a Miniszter úrral folytatott egyeztetés során a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása mellett szó esett még az intézmény versenyképességének növeléséről, célkitűzéseinek megvalósításáról is. A Károli Gáspár Református Egyetem – más magyar felsőoktatási intézményekhez hasonlóan –  a magyar államtól kapott megfelelő támogatás révén mindazokat az oktatást, tudományos kutatást segítő programokat, fejlesztéseket meg tudja valósítani, melyekkel a jövő keresztény értelmiségének színvonalas, eredményes képzését el tudja látni.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor az eredményes megbeszélést követően meghívta Miniszter urat, hogy a közeljövőben tegyen látogatást egyetemünkön.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép