A felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdésekről egyeztetett Trócsányi László rektor

Prof. Dr. Trócsányi László rektor Csák János kulturális és innovációs miniszterrel egyeztetett a magyar felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdéseiről. Az újonnan létrehozott Kulturális és Innovációs Minisztérium szakterületei közé tartozik az innováció, a kultúra, a családpolitika, a kutatás, a tudomány, a gyermekjólét mellett a felsőoktatás területe is.

Az egyetem kiemelt feladatkörének tartja a tehetséggondozás kérdését, így a Miniszter úrral folytatott egyeztetés során a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása mellett szó esett még az intézmény versenyképességének növeléséről, célkitűzéseinek megvalósításáról is. A Károli Gáspár Református Egyetem – más magyar felsőoktatási intézményekhez hasonlóan –  a magyar államtól kapott megfelelő támogatás révén mindazokat az oktatást, tudományos kutatást segítő programokat, fejlesztéseket meg tudja valósítani, melyekkel a jövő keresztény értelmiségének színvonalas, eredményes képzését el tudja látni.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor az eredményes megbeszélést követően meghívta Miniszter urat, hogy a közeljövőben tegyen látogatást egyetemünkön.

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések