Elkezdődött az oktatás a Károli Junior Akadémián

Több mint 80 középiskolás diák vett részt szombaton a Károli Junior Akadémia négynapos alapismereti képzéseinek első napján a Károlyi-Csekonics-palotában. A legtöbb diák református gimnáziumból érkezett az ország különböző részeiről.

A képzés megnyitóján Dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója arra biztatta a diákokat, hogy az együtt töltött idő során bátran kérdezzenek az oktatóktól és a jelenlévő károlis hallgatóktól, hiszen a program elsődleges célja, hogy a résztvevők választ kapjanak mindazokra a kérdésekre, amelyek az egyetem képzéseivel kapcsolatban foglalkoztatják őket.

A Károli Junior Akadémia küldetésének tekinti, hogy a középiskolásokat támogassa a tudatos pályaválasztásban. Az alapismereti kurzusok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok négy napig kipróbálják, milyen egyetemistának lenni, ezáltal könnyebben hozhatnak majd döntést a jövőjükről az egyetemi jelentkezéskor.

A résztvevők bölcsészettudományi-, gazdasági-, jogi-, pszichológiai-, pedagógiai-, teológiai-, valamint szociális és egészségügyi kurzusokon keresztül nyerhetnek betekintést abba, hogy az egyetemi karokon milyen alapvető ismereteket oktatnak, hogyan épülnek fel a képzések és az egyetem elvégzése után hogyan hasznosíthatják az ott megszerzett tudást. A képzés negyedik napján valamennyi kurzus résztvevője általános tájékoztatásban részesül a karok képzéseiről, továbbá a szakmák gyakorló képviselőinek előadásában hallhatnak az egyetem utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A kurzus eredményes elvégzése esetén tanúsítványt kapnak, amelyet ünnepélyes keretek között vehetnek át a program lezárásaként 2022. december 3-án.

A képzés gyakorlatias, interaktív előadásain egyetemünk számos hallgatója részt vesz, ezáltal a diákok egy családias, oldott hangulatú környezetben nyerhetnek betekintést az egyetemisták hétköznapjaiba, egyetemünk életébe.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép