Elkezdődött az oktatás a Károli Junior Akadémián

Több mint 80 középiskolás diák vett részt szombaton a Károli Junior Akadémia négynapos alapismereti képzéseinek első napján a Károlyi-Csekonics-palotában. A legtöbb diák református gimnáziumból érkezett az ország különböző részeiről.

A képzés megnyitóján Dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója arra biztatta a diákokat, hogy az együtt töltött idő során bátran kérdezzenek az oktatóktól és a jelenlévő károlis hallgatóktól, hiszen a program elsődleges célja, hogy a résztvevők választ kapjanak mindazokra a kérdésekre, amelyek az egyetem képzéseivel kapcsolatban foglalkoztatják őket.

A Károli Junior Akadémia küldetésének tekinti, hogy a középiskolásokat támogassa a tudatos pályaválasztásban. Az alapismereti kurzusok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok négy napig kipróbálják, milyen egyetemistának lenni, ezáltal könnyebben hozhatnak majd döntést a jövőjükről az egyetemi jelentkezéskor.

A résztvevők bölcsészettudományi-, gazdasági-, jogi-, pszichológiai-, pedagógiai-, teológiai-, valamint szociális és egészségügyi kurzusokon keresztül nyerhetnek betekintést abba, hogy az egyetemi karokon milyen alapvető ismereteket oktatnak, hogyan épülnek fel a képzések és az egyetem elvégzése után hogyan hasznosíthatják az ott megszerzett tudást. A képzés negyedik napján valamennyi kurzus résztvevője általános tájékoztatásban részesül a karok képzéseiről, továbbá a szakmák gyakorló képviselőinek előadásában hallhatnak az egyetem utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A kurzus eredményes elvégzése esetén tanúsítványt kapnak, amelyet ünnepélyes keretek között vehetnek át a program lezárásaként 2022. december 3-án.

A képzés gyakorlatias, interaktív előadásain egyetemünk számos hallgatója részt vesz, ezáltal a diákok egy családias, oldott hangulatú környezetben nyerhetnek betekintést az egyetemisták hétköznapjaiba, egyetemünk életébe.