Elindult a Károli Podcast

Elindult a Károli-egyetem ismeretterjesztő podcast sorozata Tudományról, hitről, hivatásról – könnyedén, érthetően címmel. Az egyetem legújabb podcast műsorában változatos témákkal várjuk a Károli Közösség tagjait: a továbbtanulással kapcsolatos témák mellett életvezetési tanácsokkal is foglalkozunk, egyetemi oktatóink segítségével pedig a társadalmat foglalkoztató aktuális témákat igyekszünk feltárni és körbejárni, emellett hitéleti tartalmakkal is várjuk hallgatóinkat.

Az első, bemutatkozó adás vendége Prof. Dr. Trócsányi László rektor, aki többek között arról beszél, hogy mi a feladata egy egyetem rektorának, illetve rektori feladataiban mennyire kamatoztatja miniszterként, nagykövetként, jogászként és tanárként megszerzett korábbi, széles körű tapasztalatait. A jövőre fennállásának 30. évét ünneplő intézmény életében – Prof. Dr. Trócsányi László rektor vezetése alatt – az elmúlt fél évben számos új projekt indult el. A beszélgetés a Károli Interdiszciplináris Akadémia  (KIDA), a Károli Junior Akadémia és a Károli Szabadegyetem elindulásáról is érdekes információt nyújt a hallgatóknak. Az adásban szó esik arról is, hogy a 2024. évtől megváltozik a felsőoktatási felvételi rendszer. Rektor úr a változások kezdeményezőjeként beszél azokról az új lehetőségekről, melyek a felvételi rendszer átalakításával a Károli-egyetemnek is nagyobb mozgásteret ad majd hallgatóinak kiválasztása során.

„A rektor feladata, hogy egy jó közösséget hozzon létre” – fogalmaz Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Károli Podcast első adásában, a vele készült beszélgetés az alábbi felületek valamelyikén hallgatható meg:

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések