Hatalmas érdeklődés övezte az első Károli Egyetemi Nyílt Napot

December 3-án hatalmas érdeklődés mellett került megrendezésre az első összegyetemi Károli Egyetemi Nyílt Nap több mint 300 érdeklődő diák részvételével.

A nyílt nap során bemutatkozott a Károli Gáspár Református Egyetem valamennyi kara, emellett az érdeklődők megismerhették az egyetem által nyújtott széles körű lehetőségeket.
A Károlyi-Csekonics-palota aulájában megrendezett börzén a kari standoknál beszélgethettek a résztvevők a Tanulmányi Osztály munkatársaival, oktatóinkkal, hallgatóinkkal és megismerhették a karok tevékenységét és a felvételi követelményeket.

Szabó Katalin Zsuzsanna oktatási főigazgató a felvételi tudnivalókról tartott általános tájékoztatót a rendezvény elején, továbbá válaszolt a felmerülő kérdésekre is a jelentkezés menetével kapcsolatban.

Az aulában külön-külön standoknál tájékozódhattak leendő hallgatóink az egyetemi tehetséggondozásról is, megismerhették a Benda Kálmán Szakkollégium, a Bocskai István Szakkollégium, a Károli Interdiszciplináris Akadémia és a Károli Junior Akadémia tevékenységét, emellett az egyetemi Sportiroda által szervezett programokba is betekintést nyerhettek, ahol a nem mindennapi lézerlövészetet is kipróbálhatták a vállalkozó kedvű látogatók.

A börzével párhuzamosan hat tanteremben tematikus kerekasztal beszélgetések kerültek megrendezésre az egyetem vezetésével, oktatóival, hallgatóival és a különböző szakmák neves képviselőivel.

 

 

Az érdeklődők egymás után több kar programján is részt vehettek, ezáltal széleskörűen tájékozódhatnak egyetemünkről, képzéseinkről.
A rendezvény ideje alatt egy külön teremben karrier tanácsadáson vehettek részt a diákok, ahol különböző tesztek kitöltésével közelebb kerülhettek a továbbtanulási preferenciájukhoz, amely szintén hozzájárulhat a felvételi jelentkezéssel kapcsolatos tudatos döntéshez.

A nap zárásaként egyetemünk egykori és jelenlegi ismert hallgatóinak kerekasztal-beszélgetésén vehettek részt az érdeklődők. A „Pályaválasztás tudatosan” címet viselő programon Koroknyai Virág (Miss Word Hungary 2017, influencer), Buzás András (Youtuber) és Okos Tímea (gasztro-influencer) beszélgetett Gyenesei Leila (világ- és Európa-bajnok öttusázó és sportriporter) moderálásával.

A nyílt nap kísérő rendezvényeként került sor a Károli Junior Akadémia alapismereti kurzusai első évfolyamának tanúsítványátadó ünnepségére is, ahol a részt vevő 80 diák ünnepélyes keretek között vehette át Prof. Dr. Trócsányi László rektortól és a dékánoktól a kurzus elvégzését igazoló tanúsítványát.

 

 

A teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép