Stratégiai partnerségi megállapodás aláírása

Tizennégy szervezettel – köztük a Károli Gáspár Református Egyetemmel – kötött stratégiai partnerségi megállapodást 2023. január 23-án Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Egyetemünket Prof. Dr. Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes képviselte a Miniszterelnökség Akadémia utcai épületében megrendezett aláírási ceremónián.

Az aláírási ünnepségen a miniszter elmondta: olyan partnereket kerestek, akik az adott régióban nemcsak elméleti tudásukkal, hanem gyakorlati tapasztalataikkal is gazdagítani tudják a kormány területfejlesztési elképzeléseit. A miniszter kiemelte az egyetemeket mint tudásközpontokat, amelyek szerinte nemcsak Magyarország, de Európa jövőjének meghatározói is.

A megállapodások nem csupán szakmai együttműködésekről, hanem az emberi kapcsolatok megerősítéséről is szólnak - hangsúlyozta a miniszter, megjegyezve: a most megkötött együttműködéseket hosszú távon képzelik el. Fontosnak nevezte a kétirányú kommunikációt, amely során a szakpolitikai elképzeléseket megvitatják a partnerekkel és kikérik a szervezetek javaslatait, ötleteit is annak érdekében, hogy együtt formálhassák az ország jövőjét.

 

(balról jobbra) Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Kampfl János Márk, az Életfa Közösség és Településépítő Egyesület elnöke, Czigány Tibor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese, Szuchy Róbert, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés igazgatója, Őri László, a Pannon Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás elnöke, Fertő Imre, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont főigazgatója, Rédei Zsolt, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnöke és Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára

kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép