Hallgatói kvízest a Károli 30 emlékév keretében

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójához kapcsolódóan, a Károli 30 emlékév keretében a Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezésére tegnap este Hallgatói kvízestet szervezett az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

A jó hangulatú estét Szalai Benedek, az EHÖK elnöke és Prof. Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes nyitotta meg, majd Káposztás Gábor, a Károli Egyetemi Lelkészség vezető egyetemi lelkésze szólt az egybegyűltekhez. Mindannyian örömüket fejezték ki, hogy az elmúlt évek elszigeteltsége után végre ismét összegyűlhettek a fiatalok.

Az ÁJK, BTK, GESZK és HTK hallgatói 5 csapatban, 2 fordulóban versenyeztek. A 10 fős csapatok a kvíz során többféle témakörben mérték össze tudásukat: a 30 éves Károli-egyetemre vonatkozó kérdések mellett többek között földrajzi, kémiai, történelmi és általános műveltségi kérdésekben is próbára tették ismereteiket. A fordulók között Majercsik Lili és Dimák Patrik jazz számokkal szórakoztatta a közönséget.

A megmérettetés során ezúttal a Hittudományi Kar csapata bizonyult a legjobbnak, a jogászok 2. számú csapata került a képzeletbeli dobogó második fokára, a 3. helyezett a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar csapata lett. A nyertesek értékes nyereményekkel gazdagodhattak, például könyvutalványt vihettek haza. A részt vevő csapatok a Margitszigeti Színházba szóló, belépőjegyre váltható utalványokat kaptak.

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

 

A rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva megtekinthető.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép