Tavaszi Sportnap a Károlin

Egyetemünk 2022 óta még fokozottabb figyelmet fordít hallgatóink és munkavállalóink fizikai jóllétének támogatására, az újjáalakult egyetemi sportiroda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre a félév nagyszabású sporteseménye, a Károli Sportnap, melynek idén tavasszal a Margitszigeti Atlétikai Centrum adott otthont. A sportnapon számos sportágban és csapatsportban kipróbálhatták magukat a résztvevők, a klasszikus csapatjátékoktól kezdve széles kínálattal várták a hallgatókat, munkavállalókat. Az eseményen a dunai evezés mellett kötélhúzó versenyt, tizenegyesrúgó bajnokságot is rendeztek, labdarúgó-, streetball- és strandröplabda kupát, különböző challange-játékokat, ergométeres evezést, laser runt, de az e-sport szerelmesei sem maradtak magukra, valamint az Edzőcipőben lelki utakon címmel szervezett programon a mozgás lelkiségét élhették meg mindazok, akik a futás vagy gyaloglás során szerettek volna elmélyülni, elcsendesedni.

A sportnap megnyitásakor Trócsányi László rektor örömének adott hangot, hiszen az elmúlt évek kihívásai után ismét szabadon lehet mozogni, közösségben lenni. Kiemelte, hogy az egyetem vezetősége a Károlin minden támogatást megad, hogy a test és lélek egységét mindenki megélhesse. A tanulás mellett fontos a kikapcsolódás, a fizikai aktivitás, ezt segíti elő a sportnap is, a különböző sportprogramok, illetve a nemrégiben megalakult Károli SC. 

Káposztás Gábor egyetemi lelkész Jézus szavait idézve elmondta, hogy „nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik”, hiszen a valódi egészség és valódi közösség, a testi és lelki egészség és közösség csakis egymással és Istennel közösségben valósulhat meg. Szalai Benedek EHÖK elnök a Hallgatói Önkormányzat nevében köszönte meg a hallgatóknak a részvételt, Sárfalvi Péter, a Károli Sportiroda igazgatója pedig új időszámításnak nevezte ezt a tanévet, melynek során megalakulhatott a Károli Sportegyesület 5 szakosztállyal. Elmondta, hogy nemcsak a versenyszerű sportolókat várják, hanem a szabadidő szakosztályban a hobbisportolókat is, az E-sport szakosztály megalakításával pedig az elektronikus sport kedvelőit. Felhívta a figyelmet az április 27-én tartandó, első alkalommal megszervezett Károli Rapid Sakkbajnokságra is, melyre ugyan már nem lehet regisztrálni, de mindenkit szeretettel várnak szurkolóként.

A sportnapon az egyetemisták mellett középiskolások is részt vettek, akik a Károli Junior Akadémia meghívására érkeztek és megismerkedhettek a Károli családias hangulatával, befogadó közösségével. A sportnapról készült teljes képgaléria itt tekinthető meg.

A sportnapot táncházzal búcsúztatták este az Aranytíz Kultúrházban, ahol vonós és moldvai csángó zenekarok szolgáltatták a zenét, tánctanárok segítségével pedig néhány tánclépést is megtanulhattak a résztvevők.

 

A táncházról készült teljes galéria itt tekinthető meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép