Először rendeztek sakkbajnokságot egyetemünkön

Első alkalommal rendezték meg a Károli Rapid Sakkbajnokságot egyetemünkön, melynek a Károlyi-Csekonics-palota Szivarterme adott otthont. A patinás versenyhelyszín kiválasztásáért még a Magyar Sakkszövetség képviselői, Kapás Róbert, Akóts Gábor és Horváth Csaba is elismerését fejezte ki.

A végső címekért 34 károlis versenyző összesen 17 táblán kezdte meg a küzdelmeket. A 7 fordulós svájci rendszerű rapid verseny lebonyolításáért és a szabályok betartatásáért a sportági szakszövetség felelt.

Az izgalmas, feszültséggel teli partik után nyílt férfi-, és nyílt női-kategóriában hirdettek bajnokot. A férfi bajnoki címet a Pedagógiai Kar oktatója, Mócza Attila meggyőző játékkal, 100 százalékos teljesítménnyel vihette haza. A női bajnoki cím a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar kiváló tanárához, Bagdi Tímeához került, aki az egész nap folyamán kiemelkedően teljesített, így megérdemelten emelhette magasba a trófeát.

A verseny után Gaál Zsóka, a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere tanácskozási vak partira hívta ki a verseny résztvevőit, akikhez Szabó László, a Magyar Sakkszövetség leköszönő elnöke is csatlakozott. A kétfordulós parti üde színfoltja és méltó lezárása volt az eseménynek.

A díjakat Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes és Sárfalvi Péter, a Károli Sportiroda igazgatója adta át.

Helyezettek:

Férfi:  
1. Mócza Attila (PK - oktató)
2. Németh Attila (ÁJK – hallgató)
3. Bakacs János (ÁJK – hallgató)

Női:
1. Bagdi Tímea (GESZK – oktató)
2. Széll Veronika (BTK – hallgató)
3. Heilman Viktória (ÁJK – hallgató)

sakkozó sakkverseny közben sakkozók fotója sakkozók fotója sakktábla sakkozók egy csoportja sakktábla fotója Szuchy Róbert díjatás díjátadás sakkverseny bekötött szemmel

 

A rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép